Dayısı ve ağabeyinin cinsel istismarına uğradı

Siverek'te rahatsızlanınca ailesi tarafından hastaneye götürülen 14 yaşındaki A.B.'nin, doğum sancısı yaşadığı belirlendi.

Dayısı ve ağabeyinin cinsel istismarına uğradı

Doğumhaneye alınan A.B., kız çocuğu dünyaya getirdi. A.B. ifadesinde, ağabeyi ile görme engelli dayısının tecavüzüne uğradığını söyledi. Tutuklanan ağabey ve dayının benzer ifadelerle olayı reddetmeleri dikkat çekti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Kale Mahallesi’nde oturan A.B., geçen cumartesi gününün ilk saatlerinde rahatsızlanınca ailesi tarafından Siverek Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste muayene edilen A.B.’nin sancıları belirlenince hemen doğumhaneye alındı ve 14 yaşındaki çocuk, bir kız bebek dünyaya getirdi.

Doktorların reşit olmayan kız çocuğunun doğum yaptığını bildirmesiyle hastaneye gelen polisler, psikolog nezaretinde kız çocuğunun bilgisine başvurdu.

A.B., ağabeyi M.B. ile dayısı M.İ.’nin cinsel istismarına uğradığını belirtip, yaşadıklarını tehdit edildiği için ailesine ya da başka kimseye anlatamadığını söyledi. Hamile kaldığını kısa süre önce öğrendiğini ve bol kıyafetler giyerek bu durumu gizlemeye çalıştığını anlatan A.B., çocuğun kimden olduğunu ise bilmediğini söyledi.

AĞABEYİ VE DAYISI AYNI İFADELERİ KULLANDI: KENDİSİ İSTEDİ

Küçük kızın ifadesinin ardından polis, şüpheli ağabey M.B. ile dayı M.A.’yı evlerinde gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüpheli ağabey sorgusunda, 2016 yılı Ekim ayında kız kardeşinin, evde yalnız oldukları sırada kendisine ilişkide bulunma teklifinde bulunduğunu öne sürerek, kardeşinin kendisini ailesine “birlikte olduklarını” söylemekle tehdit ettiğini ve bunun üzerine “kardeşiyle birlikte olmak zorunda kaldığını” söyledi.

Görme engelli olan dayı M.İ. de ifadesinde yeğeninin isteği üzerine ilişki yaşadıkları iddiasında bulundu. Geçen yıl Kasım veya Aralık ayında görme engelli olduğu için yeğeni A.B.’nin kendisini evine getirdiğini ve bu sırada kendisiyle birlikte olmayı teklif ettiğini iddia eden M.İ. de “korkarak beraber oldum” dedi.

İki şüpheli de çocuğun kendilerinden olmadığını iddia etti.

DEVLET KORUMASINA ALINDI

Sorgulamalarının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan ağabey M.B. ile dayı M.İ., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çocuk yaşta anne olan A.B. ile kız bebeği ise hastanedeki işlemlerinin ardından devlet koruması altına alındı.

Etiketler
Siverek Hastane