Avukat Ali Çimen: Gülistan Doku davasında çember daraldı

Gülistan Doku davasında Zainal Abarakov'un polis olan üvey babası Engin Yücel’in meslekten ihracıyla davada çemberin daraldığı Avukat Ali Çimen tarafından ifade edildi.

Avukat Ali Çimen: Gülistan Doku davasında çember daraldı

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamıyor.

Doku’nun kaybıyla ilgili tüm oklar Zainal Abarakov ve polis olan üvey babası Engin Yücel’i gösterdi.

Ancak, dosyada baş şüpheli olan Zainal Abarakov’un sadece yaşadığı evde ifadesine başvuruldu. Abarakov’un nerede olduğu bilinmiyorken, Doku ailesinin Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmede, Abarakov’un gözetim altında olduğu bilgisini verdi.

MA'da yer alan habere göre dosyada şüpheli olan bir diğer isim Abarakov'un üvey babası Engin Yücel hakkında ise “gizli kalması gereken kişiye özel bilgileri sosyal medya üzerinden ifşa ettiği gerekçesiyle” idari soruşturma açıldı.

Doku’nun kaybettirilmesi olayında şüpheli olduğu delillerle sabitlenmesine rağmen, Yücel, idari soruşturmanın neticesinde “gizli kalması gereken kişiye özel bilgileri sosyal medya üzerinden ifşa ettiği” gerekçesiyle meslekten ihraç edildi.

Gülistan Doku'nun ailesinin avukatı Ali Çimen, Zainal Abarakov'un polis olan üvey babası Engin Yücel'in meslekten ihraç edilmesiyle çemberin daraldığını söyledi.

Etiketler
Gülistan Doku Polis