Akşener: 2021 yılı bütçesi, içinde millet olmayan bir Saray bütçesidir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "2021 yılı bütçesi, milletimizin derdine derman olmayacak, tam tersine, sırtındaki yükü artıracak bir bütçedir. Bu bütçe bir Saray bütçesidir" dedi.

Akşener: 2021 yılı bütçesi, içinde millet olmayan bir Saray bütçesidir

TBMM'de bütçe maratonunun sona ermesinin ardından ilk grup toplantısını İYİ Parti gerçekleştirdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında 2021 bütçesiyle yeni yılda vatandaşa yine vergi yağacağının altını çizdi.

Akşener, iktidarı eleştirdiği konuşamasında, "Bu bütçe, bir borçlanma ve faiz bütçesidir. Bu bütçe, saray fedailerinin beş maaş aldığı, bir yandaş bütçesidir. Bu bütçe, içinde millet olmayan, refah olmayan, umut olmayan, bir saray bütçesidir. Bu bütçe, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin iflasının bütçesidir" ifadelerini kullandı.

Akşener'in konuşmalarından satırbaşları şöyle:

Hep uyardık: “Diplomasi kurumsal bir disiplinle yürütülmelidir.” dedik. “Eşi dostu büyükelçi yapmakla bu işler yürümez, işi ehline, liyakatli kadrolara bırakın.” dedik. “Büyükelçilik, şahsa sadakatin karşılığında dağıtılacak bir ödül değil, tecrübe isteyen, ilim-irfan isteyen kıymetli bir makamdır.” dedik.

Dinlemediler. Bildiklerini okumaya devam ettiler. Nitekim, bugün geldiğimiz noktada; Amerika Birleşik Devletleri’nin, S-400’ler nedeniyle aldığı yaptırım kararı, İşte bu vizyonsuzluğun sonucudur. Bizim için milli bir mesele olan İdlib’deki gözlem noktalarımızın, iktidar ve küçük ortakları tarafından, sessizce terkedilmiş olması, işte bu beceriksizliğin sonucudur.

Doğu Türkistanlı kardeşlerimize zulmeden Çin’e, tek bir söz söyleyememek, işte bu kifayetsizliğin sonucudur. Tepeden tırnağa haklı olduğumuz Doğu Akdeniz’de,

“Sana ne?” diye posta koydukları Avrupa Birliği’nden, arabuluculuk istemek zorunda kalmak, işte bu cehaletin, bu iş bilmezliğin sonucudur.

Ülkemizi yönetenlerin yetersizliğinin sonucu da olsa, İYİ Parti olarak, Türkiye’ye yöneltilen her tehdidin, her yaptırımın, her düşmanca adımın karşısındayız. Çünkü AK Parti iktidarının, haklı olduğumuz konularda bile, bizi haksız duruma düşürmeyi becerebilen akılsızlığının faturasının, milletimize ve kurumlarımıza çıkarılmasına göz yumamayız. Darbe meraklısı, vesayetçi Dışişleri Bakanı inanmak istemese de, milletimiz, sandıkta yetkiyi bize verdiği vakit, yönetme sorumluluğunu aslanlar gibi alacağız.

KENDİLERİNE BALLI BÖREK, MİLLETE KURU EKMEK

Bütün önerilerimiz, tek önceliği sefa sürmek olan iktidarın bir kulağından girdi diğer kulağından çıktı. 2020'de en çok ne yaptınız diye size sorsalar tasarruf yaptık olurdu. Hepimiz tasarruf yapmak zorunda kaldık.

Benim de 2021 yıl bütçesinden en büyük beklentim oydu, tasarruf. Millet tasarruf ediyorsa hükümetin de tasarruf etmesi gerekir. 83 milyon tasarruf ederken, hükümetin yaptıklarından vazgeçeceklerini ümit ettim. Hey hat, olmadı utanmadılar. 2021 yılı bütçesinin özeti şudur, kendilerine ballı börek, vatandaşa kuru ekmek. Yazıklar olsun hepinize.

Memlekette herkes bir şekilde masraflarını kısıyor, ama devleti yönetenler asla kısmıyor. İş milletimize geldiğinde acı reçete diyorlar. Bu düzen böyle devam edemez. Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum, millet tasarruf ediyorsa sen de edekcesin, millet zorluk çekiyorsa sen de çekeceksin, millet kemer sıkıyorsa sen de sıkacaksın. Bu kadar basit.

HEDEFLENEN BÜTÇE AÇIĞI 245 MİLYAR LİRA

2021 bütçesinde ciddiyet de yok. Hedeflenen bütçe açığı 245 milyar lira, yani bütçenin yüzde 18'i kadar açık var. Ayıptır. İktidarın hedeflediği bütçe açığı 245 milyar lira ama mesela son 6 aydaki görev zararları 3.4 milyar lirayı bulan bütçeye temettü yazılmış.

Peki neden bu kadar büyük bütçe açığı var? Tarıma destek verdiler de ondan mı oluşuyor, işsize hibe yaptılar ondan mı oluşuyor. Hayır. Çünkü sürdükleri sefalarından bir adım geri atmıyorlar da ondan. Sizi değil, eşi dostu yandaşı düşünüyorlar da ondan oluyor. 2021 yılı bütçesi milletimizin derdine derman olmayacak, tam tersi sırtındaki yükü artıracak.

Bu bütçe içinde millet olmayan, refah olmayan, umut olmayan bir Saray bütçesidir. Bu bütçe partili cumhurbaşkanlığı sisteminin iflasının bütçesidir.

DÜNYADA EN FAZLA KAMU İHALESİ ALAN 10 ŞİRKETİN 5'İ TÜRKİYE'DE

Eğer devlet akılla, liyakat ile yönetilirse, eğer devleti yönetenler eşi dostu yandaşı kenara bırakıp 83 milyon için ter dökerse Türkiye'nin kalkınma yaşaması kaçınılmazdır.

Dünya Bankası’nın bir raporu var. 2002-2020 yılları arasında, 137 ülkede, 6400 kamu ihalesini incelemişler.

Dünyada en fazla kamu ihalesi alan, on şirketin beşi Türkiye’den. İşte bu beşli, memleketin hala peşini bırakmayan, o malum beşli. İşte bu beşli, 2021 yılında, milletin hazinesinden, en az 30 milyar lira ödenecek olan, o utanmaz beşli. Eğer bütçeyi biz yapsaydık, milletin parasını, Kamu Özel İşbirliği projeleriyle eşe dosta peşkeş çekmeyeceğimiz için, bu şirketlere, 30 milyar lira ödemek zorunda kalmazdık.

Onun yerine, 24 buçuk milyar lirasıyla, 10 milyon evladımıza tablet dağıtır, eğitimden geri kalmasınlar diye, internet imkanı sağlardık. Yani, beş kodamanı değil, 10 milyon evladımızı düşünürdük. Kalan 5 buçuk milyar lirayla da, çiftçimizin, Tarım Kredi Kooperatifleri ve bankalardaki, takibe düşmüş borcunu öderdik. Böylece hem eğitimdeki uçurumu biraz olsun azaltırdık, hem de, çiftçimize kısa dönemde, biraz olsun nefes aldırırdık.

VAKİT GELDİ İKTİDAR YAKIN

Biz, milletimizi dinlemeye devam edeceğiz. Biz, milletin gerçeklerini anlatmaya devam edeceğiz. Biz, “Önce millet, önce memleket!” demeye devam edeceğiz. Saray entrikalarınızı, sürdüğünüz sefayı teşhir etmeye devam edeceğiz. Siz ne kadar kötü olursanız olun, biz iyi kalmaya, biz cesur olmaya devam edeceğiz.

Hırslarınızı tatmin etmek uğruna milletimize musallat ettiğiniz, bu ucube sistemi söküp atacak, millet iradesini, yeniden hakim kılmak için, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi milletimizle el ele inşa edeceğiz.

İşte o zaman, milletimizin emeğini, yağma Hasan’ın böreği gibi yutan, Saray saltanatı bitecek. İşte o zaman Türkiye, 5 müteahhide 30 milyar, milyonlarca çiftçimize 22 milyar lira ayıran bu vicdansızlıktan kurtulacak. İşte o zaman Türkiye, faiz lobisine 180 milyar lira ayırırken, dardaki esnafımızı, 4 milyar lirayla oyalayan bu yüzsüzlükten kurtulacak.

İşte o zaman Türkiye, çocuklarımızı pandemi şartlarında, tabletsiz, bilgisayarsız, internetsiz bırakan bu vicdansızlıktan kurtulacak. İşte o zaman, Türkiye, aklına esenin yaptırım uygulayamayacağı, canı isteyenin tehdit edemeyeceği bir ülke olacak. İşte o zaman milletimiz, zengin, mutlu ve huzurlu olacak. İşte o zaman Türkiye iyi olacak!

Türkiye’nin iyi ve cesur evlatları, vakit geldi, iktidar yakın. Milletimizin hak ettiği bir zengin bir ülke için, adalet için, demokrasi için, göreve geliyoruz. Saray duymasa da, memleketin dağı-taşı-toprağı duyuyor; Çünkü Millet Bizi Çağırıyor! Milletimizin emri başımız üstüne. Biz geleceğiz, ve Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştireceğiz.

Etiketler
Meral Akşener İYİ Parti Saray