Özgür Demirtaş'tan Türk Lirası biriktirenlere kötü haber

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş Youtube kanalı üzerinden 7 yıl boyunca Türk Lirası biriktiren bir adamın aynı sürede ve değerde bir başka yatırım aracını kullansa ne kadar kazancı olacağını anlattı.

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Youtube kanalından "Para Biriktiren Adam" isimli bir video paylaştı. Demirtaş, aylar önce gördüğü bir haber üzerine video çekme kararı aldığını söyledi.

Demirtaş, Bursa'da 7 yıl boyunca biriktirdiği bozuk paraları sayan ve 12 bin 800 lira parası olduğunu hesaplayan adamın yaptığı yanlışı tek tek anlattı.

Enflasyonu olan bir para biriminde birikim yapılmaması gerektiğini söyleyen Demirtaş; adamın, "parasını farklı alanlarda değerlendirse bugün ne kadar parası olurdu?" sorusunu yanıtladı.

Türk Lirası'na yaptığı yatırımla 7 yılda 12 bin 800 Türk Lirası biriktiren adamın aynı sürede ve değerde; Türkiye'nin en değerli 100 şirketine, dolara, altına ya da ABD'nin en değerli 100 şirketine yatırım yapsa ne kadar kazanacağını hesaplayan Demirtaş, miktarı tablo halinde paylaştı.

Etiketler
Özgür Demirtaş Türk Lirası YouTube