MasterChef'te çeyrek finale kalan isim belli oldu

Ekranların takip edilen yarışmaları arasında yer alan MasterChef Türkiye'de çeyrek finale kalan isim Emir oldu. İşte MasterChef Türkiye'nin son bölümünde yaşananlar.

MasterChef'te çeyrek finale kalan isim belli oldu

MasterChef 4. eleme adayı cumartesi akşamı kesinleşti. Büyük finale son bir hafta kala Tv8 ekranlarında izleyici karşısına çıkan MasterChef Türkiye'nin 19 Aralık tarihli son bölümünde, yarışmacılar ilk olarak ödül oyunu mücadelesi verdi.

SURVİVOR YARIŞMACILARI DA KATILDI

Survivor 2020 yarışmacıları ile MasterChef yarışmacıları süt, un ve şeker temel gıdaları ile yaratıcı yemek yapmaya çalıştı. 30 bin TL'lik para ödülünü Emir ve Özgül kazanırken, dokunulmazlık oyununda eleme adayı Özgül oldu. İşte, MasterChef 124. son bölümde yaşananlar.

ELEME ADAYI KİM OLDU

MasterChef'te oynanan ödül oyunu sonrası Emir ve Özgül ikili düelloda dokunulmazlık oyunu oynadı. Dokunulmazlık oyunu için şefler yarışmacılardan Mehmet Şef'in imza tabağı olan Istakoz Mousse yapmasını istedi. 18. haftanın son düello oyununda bu yemeği hazırlamaları için şefler yarışmacılara verdikleri sürenin ardından tadım yaptı.

Mehmet, Danilo ve Somer Şef Özgül ve Emir'in yemeklerini değerlendirdikten sonra oy birliği ile eleme adayının Özgül olduğunu açıkladı. Böylece Özgül haftanın 4. eleme adayı olurken, Emir çeyrek finale adını yazdıran ilk yarışmacı oldu.

ÖDÜL OYUNUNU KİM KAZANDI

MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyunu öncesinde Survivor 2019 yarışmacıları stüdyoya konuk oldu. MasterChef’te son 5’e kalan Eray, Barbaros, Emir, Serhat ve Özgül, Survivor 2020 Şampiyonu Cemal Can, Evrim, Berkan, Ardahan ve Mert Öcal ile tezgah başına geçti.

Süt, un ve şeker temel gıdalarının yanı sıra şefler Survivor yarışmacılarından ek ürünler de alabileceğini söyledi. Kura çekilişi sonucunda Serhat - Ardahan, Barbaros - Evrim, Özgül - Mert, Emir - Cemal Can, Eray – Berkan eşlemesi yapıldı.

Kendilerine verilen sürenin ardından şefler yarışmacıların yemeklerini değerlendirdi. Özgül - Mert ve Emir - Cemal Can son ikiye kalan isimler oldu. Şeflerin verdiği karar sonucu 30 bin Tl'yi kazanarak günün birincisi olan çift, Emir ve Cemal Can ikilisi oldu.

MASTERCHEF EMİR KİMDİR?

1994 yılında İzmir’de dünyaya gelen MasterChef Emir 26 yaşında. Emir Elidemir Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimini Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde tamamlamıştır.

Florida'da, Amsterdam'da stajlar yapan Emir Elidemir, bu stajlardan birisini 2 Michelin yıldızlı restoranda gerçekleştirmiştir.

(Hürriyet)

Etiketler
MasterChef MasterChef Türkiye Türkiye