ODTÜ'deki pankarta jet soruşturma: 3 gözaltı

ODTÜ'de pankart taşıyan öğrencilere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

ODTÜ'deki pankarta jet soruşturma: 3 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

"ODTÜ’de yapılan mezuniyet töreni sırasında cumhurbaşkanına hakaret içeren pankartı taşıyan kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlatılmış ve üç kişi gözaltına alınmıştır."

NE OLMUŞTU?

Erdoğan'ın, "Günlük Evrensel" gazetesi ve Cumhuriyet gazetesi çizeri Musa Kart'a açılan davalara tepki olarak "Tayyipler Alemi" kapağı yayımlayan "Penguen" dergisi ve çizer Erdil Yaşaroğlu'na açtığı 40 bin TL'lik tazminat davası 2006 yılında Ankara l. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce reddedilmişti.

Erdoğan’ın avukatı Fatih Şahin, karikatürlerin müvekkilinin kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini savunmuş ve davanın kabul edilmesini istemişti.

Penguen dergisinin avukatları ise, Erdoğan ile çizilen karikatürler arasında herhangi bir özdeşleştirme yapılmadığını ve hakaret kastı bulunmadığını belirten eski görüşlerini tekrar etmeleri üzerine Yargıç, tarafların görüşlerini aldıktan sonra davanın reddine karar vermişti.

ODTÜ'deki pankarta jet soruşturma: 3 gözaltı - Resim : 2

Öte yandan CHP İstanbul eski milletvekili Barış Yarkadaş da pankart taşıyan öğrencilerin gözaltına alınmasına Twitter hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Yarkadaş mesajında, "Erdil Yaşaroğlu'nun 2006 yılında yayınlandıktan sonra hakkında dava açılan karikatüründe suç unsuru bulunmamıştır. Bu karikatürü taşıdıkları gerekçesiyle ODTÜ'lü öğrencilerin gözaltına alınması kabul edilemez. Mizah suç değildir! Yeter! ODTÜ'den elinizi çekin!" dedi.

Etiketler
Ankara Gözaltı ODTÜ Öğrenci Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı