Cinsel tatmini en yüksek olan 12 ülke

Uplifers dergisi, cinsel açıdan en çok tatmin olan ülkeleri araştırdı.

Cinsel tatmini en yüksek olan 12 ülke

Ünlü prezervatif markası Durex’in global araştırmalarına göre, cinsel tatminin unsurları arasında partnerlerin karşılıklı saygı ve sevgisi, stresten arınmış olmak, fiziksel olarak orgazm olabilme yetisi, fiziksel, ruhsal ve cinsel açıdan sağlıklı olmak, seks ve ön sevişme sıklığı bulunuyor.

Ve tabi ki, heyecanın sürekli canlı tutulduğu bir seks hayatı… 2014’te yapılan bir araştırma, tüm bunların yanı sıra sosyoekonomik statünün de cinsel tatmin üzerinde etkisi olduğunu belirtiyor; ki bunun da stresten arınmışlıkla doğrudan ilgisi olsa gerek. Göze çarpan en önemli şey ise şu: Eğitim şart!

Uplifers, cinsel açıdan en çok tatmin olan ülkeleri araştırdı. Belirli bir sıra izleyerek dizilmeyen bu 12 ülkeyi ve onları diğer ülkelerden ayıran özellikleri aşağıda bulabilirsiniz;

1. İsviçre

İsviçre, dünyada cinsel tatmin seviyesi en yüksek ülkelerden biri. Hayat kadınlığının yasal oluşu, ruhsatlı genelevlerinin sayısı, pornografiyle ilgili liberal görüş ve anaokulu çağından başlayan seks eğitimi gibi tartışma yaratan pek çok serbestliğe imza atan İsviçre’de, 2013’te yapılan bir anket, halkın %21’inin seks hayatlarını “mükemmel” olarak tanımladıklarını gösteriyor. Halka açık yerlerde seks yapma oranı ise yüzde 32 (Heyecanı canlı tutmanın önemi mi demiştik?). Yine de dünyada ergenlikte hamile kalma oranı en düşük ülkelerden birinin İsviçre olması, verilen kapsamlı cinsellik eğitiminin bir sonucu olsa gerek.

2. İspanya

Dünya üzerinde çeşitli ülkelerden erkeklerle beraber olmuş yaklaşık 15 bin kadının katıldığı bir anketin sonuçları, yatakta en iyi olan erkeklerin İspanyollar olduğunu gösteriyor. İspanyolların yüzde 25’i ise kendi cinsel performanslarının çok iyi olduğunu, yüzde 90’ı ise cinsel olarak tatmin olduklarını söylüyor. Tatmin seviyesinin gecelik ilişkilerden ziyade, partnerlerin birbirini tanıdığı uzun süreli ilişkilerde yüksek olduğunu da ekleyelim ki, karşılıklı beklentilerin farkına varmanın ne denli önemli olduğunun altını bir kez daha çizmiş olalım.

3. İtalya

İyi şarap, iyi yemek, mükemmel bir cinsel yaşam: İtalya bayrağındaki üç renk bunları sembolize ediyor olabilir mi? Halkın %64’ü cinsel tatmini yakaladığını, %33’ü seksin en az 10 dakika sürmesini beklediğini belirtiyor. Men’s Health dergisine göre, hem kadınların hem de erkeklerin cinsel tatminine giden yol mideden geçiyor. Her gün iki kadeh şarap içen İtalyan kadınlarının daha büyük tatmine ulaştığını araştırmalar ortaya koyuyor.

4. Brezilya

Brezilyalı erkekler, dünya çapında kadınları tatmin edebilme konusunda İspanyollardan sonra ikinci sırada geliyor. İstatistikler değişkenlik gösterse de, Brezilyalıların haftada 1 ila 3 kez seks yaptığı biliniyor. Brezilya ile ilgili bir diğer gerçek ise, ilk ilişki yaşının en düşük olduğu ülke olması.

5. Yunanistan

Sıcakkanlı komşularımızın cinsel istek ve fantezileri konusunda açık sözlü olmaları, tatmin oranlarının yüksekliğindeki en önemli etken olarak görülüyor. Partnerler arasındaki iletişimin kuvveti ve paylaşımın normalleştirilmesi, heyecan ve tatmin seviyesi yüksek bir topluluk yaratıyor. Yunanlar yüzde 51 oranında tatmin oranı bildirse de, dünya üzerinde yılda ortalama 164 gibi bir sayı ile, en sık ilişkiye giren halk oldukları bir gerçek.

6. Hollanda

Hollanda deyince aklımıza Amsterdam, Amsterdam deyince de Red Light District, yani vitrinlerden göz kırpan hayat kadınları ve canlı seks şovları geliyor. Bu turistik özelliklerin yanı sıra, yaygın cinsellik eğitimi ve Yunanlarda olduğu gibi açık iletişim, Hollandalıların yüzde 64’ünün arzularını açıkça ortaya koyabilmelerini, yüzde 22’sinin de mükemmel bir cinsel hayata sahip olduklarını söylemelerini sağlıyor. Tüm bu aktifliğe karşın, ergenlikte hamile kalma oranının sadece binde 5,3 olduğu Hollanda’da kürtaj ve AIDS oranları bundan da düşük.

7. Meksika

Yemeklerindeki acının aksine cinsel hayatları oldukça tatlı olan Meksikalılar, “dünyanın en cinsel olarak aktif” sıfatına sahip. Cinsel tatmin yüzdesinin 63 olduğu Meksika’nın dünyada ikinci sırayı almasının en önemli sebebinin doğum kontrolü, kürtaj ve eşcinsellikle ilgili yaygın eğitim ve seks işçiliğinin suç olmaktan çıkarılıp kontrol altına alınması olduğu düşünülüyor. Ne yazık ki Meksika’nın çocuk istismarı konusunda da halen önde giden ülkelerden olduğunu eklemek gerek.

8. Hindistan

Ortalama 22 olan seksle tanışma yaşı diğer ülkelere göre yüksek olsa da, tatmin seviyesinin en yüksek olduğu halklardan biri yüzde 61 oran ile Hintliler. Men’s Health dergisine göre bunun en önemli sebebi zevkin uzatılması, yani seks oyunlarına ve ön sevişmeye ayrılan uzun zaman.

9. Avusturalya

Bilinen tüm istatistiklerin sınırlarını zorlayan Avusturalyalıların, cinsel hayatla ilgili araştırmalarda şaşırtıcı olmayan tek bir sonuçları yok. İşte bunlardan birkaçı: Avusturalyalıların %75’i bir seyahatleri esnasında cinsel ilişkide bulunmuş, kadınların %27’si seks hayatlarında hiçbir şeyi değiştirmeyeceklerini belirtirken, %20’si ise üçlü ilişkilere sıcak bakıyor. Erkeklerin yaklaşık 25 partneri olurken, kadınlarda bu sayı ortalama 10.

10. Nijerya

Durex’in araştırmalarına göre, yüzde 67 oran ile Nijerya, dünyada en tatminkar insanların yaşadığı ülke. Bunun ortalama 24 dakika olan ve diğer ülkelere göre uzun sayılan ilişki süresiyle de ilgili olabileceği düşünülüyor. Nijeryalı kadınların ise yüzde 62’sinin partnerlerine sadık kalmadıkları ve bu oranla, dünyada en sadakatsiz kadınlar listesine tepeden giriş yaptıkları biliniyor.

11. Almanya

Dünyanın en kapsamlı cinsel eğitim programlarına sahip olan Almanya’da, seks işçiliği konusunda olumlu politikalar arttıkça, bildirilen tatmin oranı da artıyor. Almanlar cinsel heyecan ve istek konusunda da öncüler: Tek gecelik ilişki oranı %32 iken, halka açık bir yerde ilişkiye girme oranı %30. Bunlara rağmen, cinsel yolla bulaşan hastalıklar oldukça seyrek; örneğin ABD’nin altıda biri oranında görülüyor.

12. Çin

Çinliler cinsel açıdan tatmin olmuş bir halk mı? Tam olarak öyle sayılmaz; fakat bu denli baskıcı ve kontrolcü bir rejimde kapalı kapılar ardında cinsel ilişkiye girme oranının pek çok ülkeden daha yüksek olduğu söylenebilir: Halkın yüzde 78’i, haftada en az bir kez seks yapıyor. Cinsel tatminin sırrı ise şaşırtıcı: Teknoloji. Siber seks ve erotik dükkanlardan internet üzerinden alışveriş olanağı cinsel anlamda mutluluğun kapılarını Çinlilere açmış gibi görünüyor.