Millie Bobby Brown filmi

Sherlock Holmes’un küçük kız kardeşine odaklanan Enola Holmes adlı filmde ana karaktere Millie Bobby Brown hayat veriyor.

Millie Bobby Brown filmi

Sherlock Holmes’un küçük kız kardeşine odaklanan Enola Holmes adlı filmde ana karaktere Millie Bobby Brown hayat veriyor. Sherlock Holmes karakteri biraz daha geri planda kalsa da Enola karakterin annesini bulma süreci bu filmde işleniyor. Netflix’te sinema severlere aktarılan bu yapım fragmanıyla ilgi çeken bir proje olarak adlandırılsa da pek fazla olumlu etki yaratmadığı söylenebilir. Film izle arasında henüz başlangıç seviyesinde olduğu da ifade edilebilir. Daha önceden Dünya çapında tanınmasını sağlayan Stranger Things dizisindeki performansının üzerine koyamadığı bu sinema filmi, genel olarak vasat olarak tabir edildi. Ancak halen daha dijital ortamda ilgiyle izlenen ve sinema severlerin takip ettiği bir yapım olarak kabul gördü

Sherlock Holmes evrenine farklı bir boyut getiren Enola Holmes adlı sinema filmi içerisinde Sherlock’un kız kardeşi Enola Holmes’a odaklanılıyor. 2021 filmleri içindeki etkili performansıyla öne çıkan bu film içerisinde annesi tarafından hanımefendi gibi yetiştirilmeyen Enola’nın son sınavından söz ediliyor. Akademik bir eğitim alan ve dövüş sanatları konusunda da bilgi sahibi olan Enola Holmes’un etrafında şekillenen olay örgüsünden bahsediliyor. Annesinin aniden ortadan kaybolması üzerine harekete geçen Enola; ağabeylerinden destek almadan annesini bulmak adına yol arkadaşıyla yola koyuluyor. Kendini macera içerisinde bulan Enola, en sonunda annesinin izini bulmaya oldukça yaklaşıyor.

Enola, Sherlock Holmes dünyasına adapte olan bir kadın karakter olarak dikkat çekiyor. Eril bir toplumda dikkat çeken bir kadın olarak kendini gösterebiliyor. Komedi filmileri arasında dikkat çeken bu yapımın olay örgüsünde her ne kadar kitaplarda bahsedilmese de başarılı bir kurguya sahip olmasına rağmen iyi bir sonuca sahip olmadığı görülebiliyor. Aynı zamanda da maceradan keyif alan bu karakterin, hem annesini ararken hem de eğlenebilmesi gibi bir durum ortaya çıkabiliyor. Bu film macera odaklı olarak görülse de sinema severlerin ilgisini çeken detayları içerebiliyor. Bu sinema filmi dijital ortamda yayınlanan diğer projelere göre daha üst seviyelerde yer alabiliyor. Ancak Sherlock Holmes hayranlarını üzen bir proje olduğu da söylenebiliyor.

Etiketler
Film