Daniel Radcliffe filmi

Aynı isimden uyarlama bir film olan Escape From Pretoria, Daniel Radcliffe performansıyla birleştiğinde oldukça başarılı bir film olarak sayılabiliyor.

Daniel Radcliffe filmi

Aynı isimden uyarlama bir film olan Escape From Pretoria, Daniel Radcliffe performansıyla birleştiğinde oldukça başarılı bir film olarak sayılabiliyor. Film izle konusunda Harry Potter ile kendini kısıtlayan sinema izleyicilerinin bu filmi de takip etmeleri önerilmektedir. Tim Jenkin adlı karaktere hayat veren Daniel Radcliffe, bu yapımda Güney Afrika’da var olan siyasi olaylardan ötürü eylemlere katılarak kendini hapishanede buluyor. Bir patlamanın gerçekleşmesinden ötürü suçlu bulunan ana karakter, sonrasında da hapishaneden kaçmak adına birtakım planları deneyeme yoluna koyuluyor. Bu film içerisindeki işleyiş basit bir biçimde gerçekleşse de olay örgüsünün kimsenin beklemediği biçimde sonuçlanması şaşkınlık yaratabiliyor.

Escape From Pretoria adlı film içerisinde Güney Afrika’da var olan siyasi haksızlıklardan ötürü hapishaneye düşen Tim Jenkin adlı karakteri ele alıyor. Sonrasında en yakın arkadaşıyla yılmadan mücadelesine devam ederek bu hapishaneden kaçma girişimlerinde bulunan Tim Jenkin karakteri Daniel Radcliffe ile hayat buluyor. 2021 filmleri arasına son olarak eklenen bu yapımda oldukça ideal bir kurgu kendini gösteriyor. Hapishaneden kaçmak isteyen bu ikilinin tüm kapıları açmak için anahtar yapma süreçlerine odaklanmasından ötürü de başarılı bir yapım olarak görülüyor. Ancak filmde yan karakterlerin herhangi bir hikayesine yer verilmeyerek, sadece ana konuya odaklanmasından dolayı tek zayıf noktası ortaya çıkabiliyor. Ancak bu kaçış sürecinin heyecanlı biçimde gerçekleşmesi konusunda da istenilen tempoyu yakalamasıyla öne çıkabilen bir yapım olarak görülebiliyor.

Bu film içerisinde anahtarları son derecede kısıtlı imkanlara sahip bir şekilde kopyalayan Tim Jenkin’in yeteneklerinden de söz ediliyor. Özgür olabilmek adına yapacaklarının sınırı olmayan Tim Jenkin, bu film içerisinde kendine hayran bıraktırıyor. Korku filmleri izle kapsamında öne çıkan bu film içerisinde gerilim seviyesi de gittikçe artan bir halde bulunabiliyor. Kötü karakterlere yakalanmadan bu sürecin işlenmesi ve her bir detayın en uygun biçimde filmde yer alması konusunda da önemli bir film olarak kendini gösterebiliyor. Güney Afrika’daki siyasi havaya karşı duranların başlarından geçenlere de yer verilen bu yapım içerisinde son derecede ideal bir yapım kendini gösteriyor.

Etiketler
Film