Üç ilde karantina kararı

Çanakkale, Kütahya ve Isparta'da bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Üç ilde karantina kararı

Koronavirüs salgını hız kesmeden devam ediyor. Çanakkale'nin Biga ilçesinde Karabiga beldesi ve Balıklıçeşme köyü salgın nedeniyle karantinaya alındı.

Biga Kaymakamı Mustafa Can kararın Covid-19 vakalarının artması üzerine alındığını belirtti.

Karantinaya alınan bu yerleşim birimlerine giriş ve çıkışlar, 14 gün süreyle bazı istisnalar dışında kısıtlandı.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanları otlatanlar, arıcılık faaliyeti yürütenler, bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulaması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde, temel ihtiyaç malzemelerinin (ekmek, su, yaş meyve sebze vb.) dağıtım ve satışında çalışanlar, kolluk kuvvetleri, sağlık personelleri, Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri, teknik ve arıza servisi ile Karabiga Liman Başkanlığı ve Biga Gümrük Müdürlüğü çalışanları, veteriner hekimler, ürün ve malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde çalışanlar, yurt içi ve yurt dışı taşımacılık faaliyetlerinde bulunanlar kısıtlamadan muaf tutuldu.

Berber, kuaför, güzellik salonu gibi iş yerlerinin faaliyetleri de geçici olarak durduruldu. Kısıtlama getirilen yerlerdeki ibadethanelerde Covid-19 bulaşma riski artışı öngörüldüğü için toplu ibadet edilemeyecek.

KÜTAHYA VE ISPARTA'DA DA KARANTİNA KARARI ALINDI

Kütahya'da ise pozitif vakalardaki artış nedeniyle kentteki bazı apartmanlar ve Sobran köyü karantinaya alındı.

Yerleşkelerde 14 gün süreyle karantina uygulamasının başlatılmasına, karantina sınırları içinde bulunanların sokağa çıkmalarının ve başka haneleri ziyaret etmelerinin yasaklanmasına karar verildi.

Isparta'da da Gelendost ilçesine bağlı Hacılar köyünde karantina uygulaması başlatıldı.

Etiketler
Isparta Çanakkale Kütahya