Adil Öksüz'ün bacanağı yine tutuklandı

Konya merkezli 31 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 49 kişiden, aralarında darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik'in de bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Adil Öksüz'ün bacanağı yine tutuklandı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önce gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ve yapılan çalışmaların ardından, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki personele 'mahrem imamlık' yaptıkları ileri sürülen 124 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polis ekipleri, 'FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak, örgüt adına hizmet yüklenmek, örgüt kapsamında kadrolaşmak' suçlaması yöneltilen şüphelilerin yakalanması için 19 Haziran sabahı operasyon düzenlendi.

Konya merkezli 31 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda, aralarında 15 Temmuz darbe teşebbüsünün en önemli ismi firari Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik'in de bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı. Örgüt içerisinde 'gezici' olarak bilinen Tetik, Sakarya'da yakalandıktan sonra sorgulanmak üzere Konya'ya getirildi.

18'İ İTİRAFÇI OLUP SERBEST BIRAKILDI
Emniyetteki sorguları tamamlanan 49 şüpheliden 18'i itirafçı olup, etkin pişmanlık yasasından faydalanarak adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Daha önce örgüt üyeliğinden hüküm giydiği belirlenen 10 şüpheli de serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden aralarında Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik'in de bulundu 17 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 4 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Şüpheli Ökkeş Tetik, daha önce de tutuklanmış, 10 Temmuz 2010'daki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 100 sanık hakkında açılan davanın 3 Nisan 2018'de görülen 4. duruşmasında tahliye edilmişti.

Etiketler
Konya FETÖ Gözaltı Operasyon