Kılıçdaroğlu: Yarın öbür gün Saray'ın yarısını Katarlılara sattık derse kimse şaşırmasın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Demokrasi Meydanı programının konuğu oldu.

Kılıçdaroğlu: Yarın öbür gün Saray'ın yarısını Katarlılara sattık derse kimse şaşırmasın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de Demokrasi Meydanı programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Koronayla ilgili başlangıçta önemli adımlar attılar. Vaka ve ölüm sayılarının azlığı alınan önlemlere bağlıydı. Bu önlemleri alırken ekonomik ve sosyal açıdan başka önlemlerin de alınması gerekiyordu.

5 maskeyi dağıtmaktan aciz olan bir siyasi iktidarın korona sürecini yönetme şansı zaten yoktu. Bilim kurulunun önerilerini dikkate almayan bir iktidarın bu felaketi önleme şansı zaten yoktu. Baştan bunu bilmemiz gerekiyordu. Biz sorumlu muhalefet olarak şunu yanlış yaptın demedik, bunu yaparsan iyi olur diye uyarıda bulunduk.

TTB'nin ne PKK'lığı kaldı, bütün suçlamalar yapıldı. Kim haklı çıktı? TTB haklı çıktı. TTB hala verilerin eksik söylendiğini ifade ediyor. Şu anki veriler bile eksik.

Verileri açıklamayabilirsiniz ama veri açıklamaya başlıyorsanız doğruları söylemeniz lazım. Ekrem Bey, olayın büyüklüğünü görünce "bu kadar da olmaz, önlem alın" dedi. İstanbul'u yönetiyor yani burada yaşayan insanların can ve mal güvenliğinden kendisini sorumlu hissediyor. Rakamlar çok büyük önlem alınmıyor, alınmak istenmiyor böyle bir tabloyla karşı karşıya kaldık.

BORSA İSTANBUL'UN YÜZDE 10'UNUN KATARLILARA SATILMASI

Merkez Bankası'nın bütün birikimlerini sıfırladınız. Satacaklarını sattı şimdi elde avuçta ne varsa satıp gününün gün etmeye çalışıyor. Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu kaça sattınız, bilinmiyor.

Ne oluyor bu Katar aşkı. Bir kalemde 90 milyon dolar Katarlı şirketin borcunu sildiler. Her şey satılıyor, yarın öbür gün Saray'ın yarısını sattık Katarlılara derse kimse şaşırmasın. Türkiye Varlık Fonu'nu niye kurdular, kime neyi nasıl satarız, bunun arayışı içindeler.

Bir de bunlar milliyetçi geçiniyorlar, memleketin satılmadık yerini bırakmadınız. Ülkeyi pazara döndürdüler. Her şeyi satıyorsunuz, satılmadık fabrika, arazi, banka, sigorta şirketi, saraylar, boğazda yerler kalmadı. Nereye kadar gidecek bu. Kimin malını satıyorsunuz siz? 83 milyonun malını satıyorsunuz kaça sattığınızı söylemiyorsunuz.

Siyasi iktidar kimseye güven vermiyor. Tek adam rejiminde devlette liyakat olmaz. Türkiye'yi bir kişi yönetiyor.

Yargıya talimatı Erdoğan veriyor. Trump, "papazı bırakmazsan başına gelenleri düşün" dedi, "bu can bu tende kaldıkça yargı bağımsızdır asla sana vermem" dedi, Trump'ın ikinci tweetinden sonra papazı serbest bıraktılar.

Adaletsizlikse bu ülkede adaletsizliğin şahı var. Siz 3.5 yıl bir adamı iddianamesiz içeride tutuyorsunuz. Bu adaletsizlik değil midir? Haksızlık karşısında susuyorlar ve haksızlığın sürmesini istiyorlar.

Yargı diye bir şey yok şu anda. İçlerinde düzgün insanlar var. HSK'nın eğitim sırasında dağıttığı broşürde "bir kişinin tahliye edilip edilmemesi konusunda HSK'ya soracaksın" yazıyor.

ARINÇ'IN İSTİFASI

Bir kişi düşüncesini söylediğini zaman hain ilan ediyorsunuz. Sonra kalkıp bana "kimse talimat veremez" diyor.

KANAL İSTANBUL

Kanal İstanbul soruşturması İstanbul için bir felaket olduğunu biliyor mu, evet. Deprem uzmanları söylüyor, çevre uzmanları söylüyor, kent uzmanları söylüyor. Bu bir felakettir diyorlar. Ekrem İmamoğlu buna karşı çıkmayıp ne yapacak.

Belediye Başkanı olarak İstanbul'un çıkarlarını korumak zorundadır.

İstanbul için önlem alın derken kendi çıkarı için mi söylüyor bunu, İstanbullular için söylüyor.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV İsmail Küçükkaya Katar