Ahmet Takan: Külliye’ye verilen bilgilere göre, son bir haftadır Türkiye’de günlük vaka sayısı...

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında Türkiye'de hızlı artışa geçen koronavirüs vaka sayılarına ilişkin aldığı bir kulisi paylaştı. Takan, Türkiye'de son bir haftadır vaka sayısının 80 binin altına düşmediği bilgisini aldığını söyledi.

Ahmet Takan: Külliye’ye verilen bilgilere göre, son bir haftadır Türkiye’de günlük vaka sayısı...

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında koronavirüs vaka sayılarına ilişkin çarpıcı bir iddiayı yazdı.

Takan, "Saraydaki kaynağımla konuşurken, 'Külliye’ye verilen bilgilere göre, son bir haftadır Türkiye’de günlük vaka sayısı 75-80 binin altına hiç düşmedi' dedi" ifadelerini kullandı.

Takan, yazısında şunları kaydetti:

Salgın sürecinin başından beri, kovid vakaları ile ilgili yazılarımda kılı kırk yarıyorum. Toplumu tedirgin edecek, paniğe sürükleyecek bilgilerden itina ile uzak durdum. Hep devlet yetkililerden, topluma doğru bilgilerin verilmesini en azından sağlıklı kanalların önünün açılması bekledim. Olmadı… Olmadı… Olmadı… Olmadığı gibi işin suyu da çıkarıldı… Doğruları konuşmak için çırpınanlara belden aşağı hakaretler edildi, tehditler savruldu. Rezil ötesi bir yönetim sergilendi.

Her gün açıklanan rakamların artık doğru olmadığı ayan beyan ortada… Mızrak çuvala sığmıyor… Ve o mızrağın ucu sürekli garibanlara batıyor.Uzmanların açıklamasına göre, sadece İstanbul’da günlük vaka sayısı 10 bin civarında… Son açıklanan rakamlarla Türkiye günlük koronavirüs ölümlerinde dünyada 11. sıraya yükseldi. Vaka ve hasta sayısı ise rekor üstüne rekor kırıyor.

Saraydaki kaynağımla konuşurken, “Külliye’ye verilen bilgilere göre, son bir haftadır Türkiye’de günlük vaka sayısı 75-80 binin altına hiç düşmedi” dedi. İstanbul için sayı 10 bin ise bu söylenen rakama inanmamak elde değil.

Daha ne bekleniyor?.. Anlayamıyorum!..

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ahmet Takan Kulis Türkiye