Aytun Çıray'dan İzmir için korkutan açıklama

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir'de depremin ardından gerçekleştirilen toplantıya dair konuştu: 'İzmir'de bir Covid patlaması bekliyorum.'

Aytun Çıray'dan İzmir için korkutan açıklama

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de gerçekleşen depremin ardından yapılan toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte birçok İzmirli başkan ve milletvekili katıldı.

İYİ Partili Aytun Çıray, toplantı ortamının koronavirüsün yayılmasına neden olabileceği konusunda uyarıda bulunarak, İzmir için alarm verdi. Öte yandan toplantıya katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun bugün yaptığı açıklamada koronavirüse yakalandığını duyurması, paniğe sebep oldu.

Geçtiğimiz günlerde, AFAD Koordinasyon Müdürlüğü'nde İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremi değerlendirmek amacıyla bir toplantı gerçekleşti.

İz Gazete'den Duygu Kaya'nın haberine göre, toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, 11 metropol ilçe belediye başkanı ve depremin merkez üssü olan Seferihisar'ın Belediye Başkanı İsmail Yetişkin katıldı.

Toplantı ortamının koronavirüs tedbirlerine uygun olmadığını ifade eden İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir için koronavirüs alarmı verirken, toplantıda bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun koronavirüse yakalandığı duyurması paniğe sebep oldu.

‘BURADAKİ EN TEMEL AYIP SAĞLIK BAKANI KOCA’NIN DA ORADA KONUŞMA YAPMASI’

Aytun Çıray, gazetemize özel açıklamada bulunarak, "Buradaki en temel ayıp o kalabalık toplantıya sayın Sağlık Bakanı’nın da gelip, konuşma yapmış olmasıdır. Her gün vatandaşları sosyal mesafe ve maske konusunda uyaran Bakan, aşağı yukarı 3 saat süren ve insanların üst üste olduğu o kalabalık salonu gördüğünde bir hekim olarak derhal o toplantıya son vermeliydi. Böyle yapmak yerine kendisi de orada konuşma yapmış ve ortamda virüsün bulaşma ihtimalini arttıran süreyi uzatmıştır. Bu devletin ya da Sağlık Bakanlığı'nı yönetenlerin ne kadar ciddi olduğuna dair önemli bir göstergedir” diye konuştu.

‘İZMİR’DE BİR COVID PATLAMASI BEKLİYORUM’

'Diğer yandan elim deprem olayından sonra bir koordinasyon sağlanamaması, isteyen herkesin orada çadır açarak bir yardımlaşma gayretine girmesi orada kaotik bir ortam ve kalabalık yarattı’ ifadelerini kullanan Çıray, “Covid 19 ortamının olduğu konjonktürde bunlara izin verilmemeliydi. Devletin ve belediye, yardım etmek isteyenlerin yardımını kabul etmeli ve onları bir yerde toplayıp kendileri dağıtmalıydı. İzmir'de bir Covid patlaması bekliyorum. Derhal tedbir alınması lazım” dedi.

TOPLANTIYI BAŞINDAN TERK ETTİ

Çıray son olarak, toplantıya katıldığı zaman o tabloyu gördükten sonra toplantı ortamını terk ettiğini ifade etti.

SELVİTOPU BU SABAH DUYURDU

Toplantıya katılan başkanlardan biri olan Muhittin Selvitopu, bu sabah sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada koronavirüse yakalandığını duyurdu.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptığı paylaşımda, “Covid-19 test sonucumun pozitif çıktığını öğrendim. Genel sağlık durumum iyi. Eşimle birlikte evimde izoleyim. Yakın zamanda temasta bulunduğum kişilerin, tedbir amaçlı kontrollerini yaptırmalarını rica ediyorum. İyi dilekleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Sağlıkla kalın..." ifadelerini kullandı.

ÇIRAY, TOPLANTI GÜNÜ DE UYARIDA BULUNMUŞTU

5 Kasım'da yapılan toplantı ortamının fotoğrafını, o gün sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Çıray, " İZMİR İÇİN COVID ALÂRMI VERİYORUM! Üzücü depremde 114 kişiyi kaybettik. Ama sadece geçen hafta "resmi rakamlara"göre 540... Ve 9 ayda 10 binden fazla insanımız COVID'e kurban gitti. Bugün deprem için bizi topladıkları salon tam bir bulaşma ortamıydı. Ciddiyet, daha çok ciddiyet!Deprem kurtarma ekiplerinin tamamı COVID testi yapılarak karantinaya alınmalı. O çevrede ve çadırlarda yaşayanlara özel ihtimam gösterilmeli ve tarama testleri yapılmalı. Filyasyon ekipleri Bayraklı ve çevresinde yoğunlaşmalı" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
İzmir İYİ Parti Aytun Çıray Milletvekili