2016 seçiminde 'Trump seçilirse ABD'yi terk ederim' deyip terk etmeyen ünlüler

Demokratların Cumhuriyetçi Parti'ye yakın bir yayın çizgisinde gördüğü, başta Donald Trump olmak üzere Cumhuriyetçilerinse karşı tarafı desteklediği gerekçesiyle eleştirdiği Fox News, bir önceki seçimleri hatırlattı.

2016 seçiminde 'Trump seçilirse ABD'yi terk ederim' deyip terk etmeyen ünlüler

2016 ABD Başkanlık Seçimleri'nden önce, Trump'ın başkan olması halinde ülkeyi terk edeceklerini bildiren ünlüler tek tek sayıldı.

Bazılarının Kanada, Güney Afrika, Avrupa ülkeleri ve hatta Jüpiter'e gideceklerini söylediği ancak buna rağmen ABD'de kaldıkları bildirildi.

- Amber Rose seçim öncesinde Trump'ın seçilme ihtimali hakkında "Bunu düşünemiyorum bile! Taşınırım, giderim, yapamam! Oğlumu da beraberimde götürürüm" demişti.

- Hiphop efsanesi Snoop Dogg'sa seçimden sonra Kanada'nın Toronto kentinden bir fotoğraf paylaşarak "Benim yeni evim" ifadesini kullanmıştı.

- "Bir başka ülkede ev aldım. Ülkeyi terk etme tehdidinde bulunan hiç kimse gitmese bile ben gideceğim" diyen komedyen Chelsea Handler da bu iddialı açıklamasına rağmen İspanya'ya gitmedi. Sonrasında kendi adını taşıyan programın bir bölümünde, "Ofisteki herkes bana 'Senin bir sorumluluğun var. Burada kalıp gücünü kullanmalısın' dedi" ifadesini kullanarak niye ABD'de kaldığını açıklamıştı.

- Aktris Whoopi Goldberg, "Amerika'nın bu olduğunu sanmıyorum, böyle bir Amerika olmasını istemiyorum. Belki de ayrılmamın zamanı gelmiştir" diye konuşmuştu.

- Amerikalı şarkıcı ve oyuncu Cher, Trump'ın başkan seçilmesi durumunda çareyi Jüpiter'e taşınmakta bulacağını açıklamıştı.

- The Daily Show isimli televizyon programıyla bilinen komedyen Jon Stewart da Trump'ın kazanmasını çılgınlık alameti olarak göreceğini belirtip "Bir rokete atlayıp başka bir gezegene gitmeyi düşünürüm" demişti.

- Ülkenin simgesi haline gelen şarkıcılardan Barbra Streisand, Kanada'yla Avustralya arasında tercih yapacağını ifade etmişti.

- Yönetmen Quentin Tarantino'nun en sevdiği aktörlerden Samuel L. Jackson'sa istikamet olarak Güney Afrika'yı gözüne kestirmişti.

- Breaking Bad dizisiyle dünya çapında üne kavuşan Bryan Cranston, "Kesinlikle taşınırım. Bunun gerçekleşmesi bana gerçekçi gelmiyor" diye konuşsa da adres belirtmemişti.

- Şarkıcı Miley Cyrus, Instagram'da yaptığı ancak daha sonra sildiği paylaşımda "Kalbim yüz bin parçaya ayrıldı. Bu benim başkanımsa taşınıyorum! Söylemek istemediğim şeyleri söylemem!" demişti.

(Independent Türkçe, Fox News)

Etiketler
Donald Trump Seçim