Süt fabrikasındaki kazanda banyo yapan çalışan hakkında yeni gelişme

Konya'daki bir süt fabrikasında çekilen 'süt banyosu' görüntüleri TikTok'ta yayınlandı. Olay sosyal medyada tepki çekti. Kazanda banyo yapan çalışanın işten çıkartıldığı öğrendildi.

Konya'daki bir süt fabrikasında süt kazanında banyo yaparken çekilen görüntüler sosyal medyada yayınlandı. Süt kazanının içine girip banyo yapan Uğur T. görüntüleri Tiktok'ta yayınlayınca birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. Kazanda banyo yapan çalışanın işten çıkartıldığı öğrendildi.

BAKANLIKTAN VE FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ

Tepki çeken görüntülerin Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çekildiği ortaya çıkarken Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Bakanlık, "Konya’daki bir süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

Benefit Süt Toplama Merkezi'nden yapılan açıklamada da videodaki şahsın iş akdinin iptal edildiği ve gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.

Firmadan yapılan açıklama şu şekilde:

"Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Etiketler
Konya TikTok