Bahçeli'den 'askıda ekmek' eleştirilerine tepki: Kara çalmaya çalışanlar insan onurunu kaybetmişlerdir

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'den 'askıda ekmek' eleştirilerine tepki: Kara çalmaya çalışanlar insan onurunu kaybetmişlerdir

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Manevi dayanışmayı hedefleyen paylaşmayı önceliği alan, askıda ekmek kampanyamıza yüzsüzce kulp takıp kara çalanlar utanmalarını kaybetmiş gafillerdir.

Bir elin verdiğini diğer elin görmemesine özen gösterdik. Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyerek tavrımızı oluşturduk. Ekmek fiyatlarının zamlandığı başka dönemlerde de askıda ekmek kampanyamızı vicdani sorumluluk anlayışıyla ilan edip vatandaşlarımızla buluşturmuştuk. Biliyoruz ki bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.

Biz askıya ekmek koyduk, ekmeksizler birer birer saklandıkları yerden çıkmaya başladı. Askıda ekmek kampanyası siyasal bir tepki ve eleştiri değil manevi bir görevi ifadır. İnançlarımız ne diyorsa onu yaptık, devam edeceğiz.

Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir diyen ekmeksiz, sen nereden biliyorsun milliyetçilliği.

Eleştirenler evinde ekmek yoksa söyleyip istesinler. Bunlar daima felaket yağsın istiyorlar.

Askıda ekmek çalışmalarına kara çalmaya çalışanlar insan onurunu kaybetmişlerdir. Mayaları lekeli, sicilleri bozuktur. Milletimizin ekmeğine bile göz koyacak kadar nankör, milli manevi hasletlere göz dikecek kadar namertsiniz. Bunlar her fırsatta ya ekonomiye, ya milletimize kötü derler. Korku pompalarlar. Ne milleti ne ekmeği tanırlar. Ama dedikodu tellallığında başı çekerler. Biz ekmek diyoruz, millet diyoruz, refah diyoruz, beka diyoruz, istikrar diyoruz.

Türkiye, Cumhur İttifakı'nın müstesna iradesi ile Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin muazzam imkanlarıyla tarihin arkasından koşan, gelişmeleri yedek kulübesinden izleyen bir ülke olmaktan tamamen uzaklaşmıştır.

Elimizde bir çıkış haritası yoktur. Geleceğimizin nasıl şekilleneceğini, tehdit ve fırsatların neler olacağını önceden tarihi şuuruyla öngörmek, hazırlık yapmak elimizdedir. Bölgesel ve uluslararası krizler gerçekleri görememenin, hazırlıksız yakalanmanın sonucunda ortaya çıkmıştır. Türkiye, Cumhur İttifakı'yla, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle tarihin arkasında koşan, olup bitenleri günü birlik analiz eden bir ülke olmaktan tamamen uzaklaşmıştır. Mücadele eden, müdahale eden bir ülke olarak Türkiye bölgesel ve küresel olayların aktif, etkili bir takipçisidir. Bizden habersiz bir kuşun havalanması söz konusu değildir.

Bölgesel veya uluslararası krizler hep gerçekleri görememenin üstelik hazırlıksız yakalanmanın sonucunda patlak vermiştir. Türkiye, gelişmeleri yedek kulübesinden izleyen bir ülke olmaktan tamamen uzaklaşmıştır. Mücadele edeni, müdahale eden bir ülke olarak Türkiye bölgesel ve küresel olayların aktif, etkili güçlü bir takipçisidir. Artık bizden habersiz bir kuşun havalanması söz konusu değildir.

MİNSK grubunun diğer eş başkanları Fransa gibi Ermenistan'a silah ve mühimmat tahsis etmektedir. Türk düşmanları dağlık Karabağ'da faaldir.

Soros uşakları demokrasi iradesini yok saymalarının bedelini çok ağır ödeyeceklerdir. Bizim kararlılığımız karşısında yılan dillerini yutmaktan başka seçenekleri olamayacaktır.

Hadi Kıbrıs davasında sesiniz çıkmıyor, hadi Kerkük'ten habersizsiniz bari Karabağ'da taraf olun. Haklı olan ülke Azerbaycan'dır, mağdur olan ülke Azerbaycan'dır toprak bütünlüğü ve egemenlik çıkarları suikaste uğrayan ülke de Azerbayan'dır.

İşgalci Ermenistan 30 yıla yakındır kirlettiği topraklardan derhal çekilmelidir. Bir zamanlar Türkler için ölüp ölmeyen millet diyorlardı. Türk milleti ölümü öldürmeyi bilmiştir bizim mukadderatımızda teslim olmaktansa seve seve şahadete kucak açmak vardır. Hangi coğrafyada yaşarsak yaşayalım haklı v mücadele şartlarının gereği neyse tereddüte kapılmadan yerine getirmek durumundayız.

KKTC seçimlerine ilişkin değerlendirme

Ersin Tatar saygın bir başarı elde etmiştir. Bütün hissiyatımla tebrik ediyorum. Ömürlerini Kıbrıs Türklüğünün varlığına adayan merhum Fazıl Küçük'ün Rauf Denktaş'ı rahmetle yad ediyorum.

Kamuoyu araştırma şirketlerinin güvenilirlikleri sıfırlanmıştır. Bizim beklentimiz şudur eğer Kıbrıs'taki seçimleri Türkiye'nin destekledikleri ersin tatar kazansın ben bu mesleği bırakacağım diyen hangi anketçi varsa sözünü tutmalıdır.

Etiketler
Devlet Bahçeli Ekmek