Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku: 'Bir sürü delil var, neden sorgulanmıyor?'

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den beri kayıp Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, Gülistan'ın üvey babası polis erkek arkadaşı Zaynal Abakarov'un neden sorgulanmadığını yetkililere sordu.

Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku: 'Bir sürü delil var, neden sorgulanmıyor?'

Gülistan Doku için 227 gün boyunca Uzunçayır Baraj Gölü - Dinar Köprüsü mevkiinde yapılan aramalar sonuç vermemiş ve Tunceli Valiliği 18 Ağustos’ta aramaların durdurulduğunu açıklamıştı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin aktardığına göre; Valilik, aradan yaklaşık 2 ay geçtikten sonra önceki gün yeniden Gülistan Doku için su yüzeyi ve su dibinde arama çalışması başlattı.

Arama çalışmalarının aynı yerde 3’üncü kez başlatılmasını değerlendiren abla Aygül Doku, “İlk günden beri kardeşim o suda değil diyorum, kimse inanmıyor bana. Biz, aile olarak kızımızın orada olduğunu, intihar ettiğini düşünmüyoruz. Öldürüldüğünü düşünüyoruz. Gülistan neden intihar etsin ki? Gülistan, kaybolmadan bir gün önce benden hazırlık kitapları almamı istedi, bizler ile konuştu, intihar edecek bir sorunu yoktu” dedi.

Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı Rus uyruklu Zaynal Abakarov’un neden sorgulanmadığını anlayamadıklarını belirten abla, “Her şeyini biliyordu ve Gülistan’ın başına her ne geldi ise kesinlikle bilgi sahibi. Buradan soruyoruz. Üvey babası polis Zaynal Abakarov, neden gözaltına alınmıyor ve neden sorgulanmıyor oysa bir sürü delil var ortada. Bu adam neden bu derece korunuyor anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Gülistan Doku Tunceli Ordu Öğrenci