Erdoğan'ın eleştirildiği karikatürü paylaşan kişiye suç duyurusu

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirildiği Gırgır dergisinin karikatürünü paylaşan Serhat Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Yıldırım savcılıkta ifade verirken, “Artık gülmemize bile tahammülleri yok” dedi.

Erdoğan'ın eleştirildiği karikatürü paylaşan kişiye suç duyurusu

Gırgır dergisinin Mart 2014'teki sayısını sosyal medya hesabından paylaşan Serhat Yıldırım bir kişi tarafından şikayet edildi. Şikayet üzerine Yıldırım savcılığa giderek ifade verdi.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre; kendisini kimin şikayet ettiğini öğrenemeyen Yıldırım, karikatür paylaştığı için ifade vermenin kabul edilir olmadığını söyledi. Yıldırım, karikatürü suç duyurusuna rağmen sosyal medya hesabından kaldırmayacağını belirtti.

'KOMEDİ OLSUN DİYE PAYLAŞTIM'

Yıldırım, Gırgır dergisinin 2014 Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirildiği kapağı sosyal medya hesabından paylaştı. Bunun üzerine başka bir sosyal medya kullanıcısı da bu paylaşımı alarak Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçlarını Soruşturma Bürosu, Yıldırım hakkında soruşturma başlattı. 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla ifade veren Yıldırım, “Komedi olsun diye paylaştım. Amacım Cumhurbaşkanına hakaret etmek değildir” dedi.

Yıldırım, kendisini kimin şikayet ettiğini bilmediğini söyleyerek böyle bir nedenle hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

“Eskiden karikatüristlere dava açılırdı şimdi de karikatüristi paylaşanlara dava açılıyor” diyen Yıldırım tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Ben bu karikatürü tamamen komik bulduğum için paylaştım. Artık gülmemize bile tahammülleri kalmamış. Acınacak haldeler... Paylaştığım karikatür hesabımda duruyor, durmaya da devam edecek. Korkuyla karikatürü kaldıramayacaklar.”

Etiketler
Savcı