Abdulhamit Gül'den uyarı gibi mesaj

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

Abdulhamit Gül'den uyarı gibi mesaj

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

Gül, AYM'nin Enis Berberoğlu kararına direnen yerel mahkeme kararı sonrası başlayan tartışmaların ardından uyarı niteliğinde bir mesaj verdi.

Gül, paylaşımında, "Anayasa ve yasalar hukukun bedeni, uygulama da hukukun ruhudur." ifadelerini kullandı.

Gül'ün bu sözleri, Anayasa Mahkemesi'nin kararına direnen yerel mahkemeye tepki olarak yorumlandı.

Abdulhamit Gül'den uyarı gibi mesaj - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Enis Berberoğlu, durdurulan MİT tırları görüntülerini Cumhuriyet gazetesine verdiği iddiasıyla yargılandığı davada, "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 20 Eylül 2018'de Berberoğlu'nun hapis cezasını onadı, milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verdi.

Yargıtay kararı üzerine tahliye edilen Enis Berberoğlu hakkındaki kesinleşmiş ceza, TBMM Genel Kurulu'nda 4 Haziran 2020'de okunmuş ve CHP'li Berberoğlu'nun milletvekilliği düşürülmüştü. Ertesi gün gözaltına alınan Berberoğlu, yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, aynı gün koronavirüs tedbirleri kapsamında izinli olarak cezaevinden çıkarılmıştı.

Bu gelişmeler ardından ise Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Berberoğlu'nun, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine oy birliğiyle hükmetmişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararının 'yerindelik denetimi kapsamında kaldığı' gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığına karar vermiş, Berberoğlu'na verilen 5 yıl 10 aylık hapis cezasında direnmişti.

Etiketler
Adalet Bakanı Twitter Abdulhamit Gül