İBB Meclisi'nde bomba gönderme: Zaten başa ne geliyorsa damatlardan geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde yeşil alanların statüsünün dönüştürülmesi tartışması yaşandı. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, konuyla ilgili açıklamasını damat göndermesiyle yaptı.

İBB Meclisi'nde bomba gönderme: Zaten başa ne geliyorsa damatlardan geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde yeşil alanların statüsünün dönüştürülmesi tartışması yaşandı.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Ali Sami Yen Stadı'nın olduğu yer, rezidanslar yükseliyor eski ve yeni hali. Burayı kim yaptı AK Parti yaptı. Burası Koru Florya isimli lüks binaların olduğu yer. Burası neydi donatı alanı. Kim aldı burayı damat, zaten milletin başına ne geliyorsa damatlardan geliyor. Şimdi ne oldu burası lüks konut. Yeşili seven arkadaşlar Yassı Ada’yı ne hale getirdi, dümdüz ada oldu orası. Dünyanın cenneti Kazdağları. Kaz Dağları’na altın madeni ruhsatını kim verdi, yeşili seven AK Parti. Geldiği nokta bu” diye konuştu.

Aykırı'da yer alan habere göre; İBB Meclisi ekimayı oturumlarının üçüncü birleşimi 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplandı. Büyükçekmece Albatros bölgesinde ilçe belediyesine ait olan ve otel, rezidans yapılması planlanan arazinin İBB Meclisi’nde tartışmalar arasında "park" ilan edilmesine ilişkin kararın iade kararı görüşülürken sert tartışmalar yaşandı.

BALYALI: “SİYASİ İNTİKAM GİRİŞİMİDİR”

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise yapılanların tamamen engelleme ve siyasi bir intikam olduğunu söyledi. Balyalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dün AK Partili ilçe belediyesine ait park alanı akaryakıt alınan çevrildi mi çevrildi orada bir sorun yok onu yapabiliyoruz. TÜGVA’nın Genel Müdürlük binasında olduğu alan Sosyal Kültürel Tesis alanı iken satıldı mı satıldı orada da bir sorun yok. Büyükşehir Belediyesi bugün AK Parti'nin yönetimde olsaydı bu plan geçer miydi geçerdi daha önce geçmiş dönemlerde geçti oybirliği ile geçti orada da bir sorun yok.

Sorun nerede iki yerde. Bir tanesi Büyükşehir Belediyesi'ni Sayın Ekrem İmamoğlu kazanmış olması, ikincisi Büyükçekmece Belediyesi'ni, eski büyükşehir belediye başkanımız da karşı yeni baştan Hasan Akgün Başkanımızın tekrar kazanmış olması. Tamamen bir engelleme ve siyasi intikam girişimidir bu”

NE GELİYORSA BAŞA DAMATLARDAN GELİYOR

Dikey bahçelerin sökülmesi kararından sonra CHP’yi yeşil alan düşmanı olmakla itham edildiğini belirten Balyalı “CHP’yi yeşil alan düşmanı olmakla itham eden bir muhalefet var burada. Ben şimdi size birkaç tane örnek getirdim, bakalım bunların altında kimlerin imzası var. Ali Sami Yen Stadı'nın olduğu yer, rezidanslar yükseliyor eski ve yeni hali. Burayı kim yaptı AK Parti yaptı. Burası Koru Florya isimli lüks binaların olduğu yer. Burası neydi donatı alanı. Kim aldı burayı damat, zaten milletin başına ne geliyorsa damatlardan geliyor. Şimdi ne oldu burası lüks konut. Yeşili seven arkadaşlar Yassı Ada’yı ne hale getirdi, dümdüz ada oldu orası. Dünyanın cenneti Kazdağları. Kaz Dağları’na altın madeni ruhsatını kim verdi, yeşili seven AK Parti. Geldiği nokta bu” dedi.

AKGÜN: ARAZİ ŞARTLI OLARAK ALINMIŞTIR

Söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün arazinin istimlak yoluyla Büyükçekmece’nin malı olduğunu anlatarak şöyle konuştu:

“Bu arazi istimlak yolu ile şartlı olarak alınmıştır. Ticaret ve turizm yapılmak üzere alınmıştır. Asla vatandaşın doptan-koptan falan gelen bir yeri değildir, belediyenin parasıyla alınmıştır.

Buraya getirmiş olduğumuz dosyada biz burayı yeşil saha ilan ettik diyoruz, sevgili kardeşim Sayın Tevfik Göksu'nun medyasından, sosyal medyasına bakıyorum “biz Büyükçekmece'nin yeşil sahasını kurtardık, müteahhitlere peşkeş çekilen yeşil sahayı kurtardık, tekrar yeşil saha yaptık” diyorlar. Ben ona bundan fazla söylemem çünkü saygı duydum kıymetli bir arkadaşımdır, yanlıştır, doğru değildir, uygun değildir. Şimdi sorum şu Çekmeköy'de park alanını dün akaryakıt istasyonunda çevirdiniz, Çekmeköy Belediyesi'ne oradaki insanlara hizmet bekleyen insanlarımıza bir imkan sağladınız teşekkür ederim.”

AKYOL “HİÇ İNANDIRICI DEĞİL”

Daha sonra söz alan İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı AKP Meclis Üyesi Yüksel Akyol Albatros’un 16 Eylül’de görüşüldüğünü ve oyçokluğu ile geçtiğini anlattı. Akyol sözlerini şöyle sürdürdü:

“Albatros konusu 16 Eylül’de burada görüştük oy çokluğu ile geçti. Ben o zaman da ifade ettim burası 2017'deki plan değişikliği daha doğrusu avam proje alanlarında emsal tanımlaması teklifinde kamusal alanlarda emsal 3 ibaresi verilerek 3 olarak yapılmış. Bizim 2016 yılında da burada plan değişikliği düşürülmesi talebi pazarlıkla olmuştur onu da Hasan Başkan herhalde hatırlamadı. Yani konut alanları arttırılmak istenilmiştir, konut alanı oranını artırırken biraz da emsali düşürebiliriz diye bir talebi olmuş. Yani biz, ben üç senedir komisyon başkanlığı yapıyorum bize hiçbir belediye başkanı veya belediye veya şahıs bizim insanımızı düşünün diye gelmedi. Yani bu çok inandırıcı değil.”

AKP: İMARA AÇILMASINI ENDİŞE VE TEREDDÜTLE KARŞILIYORUZ

AKP Meclis Üyesi Hasan Bacıoğlu ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Büyükçekmece’deki yeşil alanları imara açmasını endişe ve tereddütle karşıladığını söyledi.

Bacıoğlu: “İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem Beyin bu bölgeyi çok iyi bildiğini biliyoruz bu bölgede. Geçmiş dönemde bu bölgede ve bu bölgenin ve bu arsanın önündeki mekanlarda zaman zaman çay içtiğini, zaman zamanda yemek yediğini biliyoruz. Ekrem Bey yeşil alana alınmış bu alana tekrar imara açılması imarlı konuma getirilmesi noktasında verdiği iade kararını Büyükçekmeceli ve İstanbullu vatandaşlarımız tarafından endişe ve tereddüt ile karşılanmıştır” dedi.