Abdullah Gül'den AYM tepkisi: Tekrar parti kapatan, dar bakışlı bir mahkeme mi isteniyor?

TV 100'de Sağlı - Sollu programını sunan Gazeteci Ahu Özyurt, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AYM tartışmasına ilişkin görüşlerini canlı yayında açıkladı.

GERÇEK GÜNDEM - TV 100'de Sağlı - Sollu programını sunan Gazeteci Ahu Özyurt, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e AYM'ye atadığı isimler ('Işıklar Yanıyor' tweetini atan AYM üyesi Engin Yıldırım'ı Gül atamıştı) üzerinden yaptığı açıklamayı paylaştı.

TV 100'de Ahu Özyurt'un sunduğu Sağlı - Sollu isim programda Gürkan Hacır, Metin Özkan, Hadi Özışık ve Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu kararı ve 'Işıklar yanıyor' tartışmasını yorumladı.

Gazeteci Ahu Özyurt, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AYM tartışmalarıyla ilgili özel demecini TV 100 canlı yayınında şöyle anlattı:

ABDULLAH GÜL: AYM'YE YAPILAN YAKIŞTIRMALARI ANLAYAMIYORUM

"Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü arayıp not bıraktım. Atadığı isimler üzerinden yazılı bir açıklaması olup olmayacağını sordum.

Sayın Gül'ün açıklamasında şunları kaydetti;

"Bu tartışmaları hayretle takip ediyorum. Yıllardır Anayasa Mahkemesi özgürlükçü olsun, yasakçı olmasın. Dar anlamda düşünen bir AYM olmasın derken... Şu an özgürlükçü davranan, AİHM içtihatlarına uygun davranan AYM'ye yapılan bu yakıştırmaları anlayamıyorum.

Üyeleri şu atamış, bu atamış ayrı bir konu. Aslolan üyelerin bakışı çok önemli. Tekrar parti kapatan, dar bakışlı bir mahkeme mi isteniyor? Bu tarz tartışmayı ilk defa görüyorum. Ve üzüntü ile karşılıyorum.

Bu arada Yüksek Mahkeme üyeleri dahil, tüm hakim ve savcıların siyasi görüş paylaşmalarını çok yanlış buluyorum. Hakimler kararlarıyla konuşur. "

Etiketler
AYM üyesi Engin Yıldırım ışıklar yanıyor tweeti Abdullah Gül Mahkeme Ahu Özyurt