Türkiye saç ekiminde dünya lideri

Saç ekimi operasyonu Avrupa ve Amerika'ya baktığımızda Türkiye'nin saç ekimi konusunda hem çok başarılı ülkeler arasında hem de daha düşük maliyetli saç ekimi operasyonları yapan ülkeler arasında ön sıralardadır.

Türkiye saç ekiminde dünya lideri

Saç ekimi operasyonu Avrupa ve Amerika'ya baktığımızda Türkiye'nin saç ekimi konusunda hem çok başarılı ülkeler arasında hem de daha düşük maliyetli saç ekimi operasyonları yapan ülkeler arasında ön sıralardadır.

Bu başarı grafiği saç ekimi uygulamasını yapan merkezler tarafından belirlenmektedir. Böylelikle estetik kaygılarla yapılan saç ekim operasyonları öncelikle doğru merkezin seçilmesi ile gerçekleşmektedir. Bununla birlikte saç ekimi yapacak olan hekimin ve bu operasyonda bulunan ekibin bu tedavide payı oldukça yüksektir. Türkiye'de çok fazla saç ekim uygulaması yapılmasına rağmen elbette her saçın ekimi başarılı değildir.

Türkiye saç ekiminde dünya lideri - Resim : 1

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi saç dökülmesi sonucu seyrekleşmiş veya ciddi anlamda saçı dökülmüş ve kel kalmış kişilerin yaşadığı saç kayıplarını kalıcı olarak tedavi etme yöntemidir. En iyi saç ekimi merkezi saç ekimi uygulamasını hastanın kendi saç greftleri alınarak gerçekleştirir.

Dolayısıyla herhangi bir komplikasyon oluşması söz konusu değildir. Saç ekim uygulamasında hastanın sağlıklı saçları kullanılır. Dolayısıyla saç ekim işleminin başarısı bu nedenle oldukça yüksektir. Hastanın kendi greftlerinin kullanılması saç köklerinin dokuya tutunması açısından önemlidir.

Donör bölge olarak ensenin üst kısmındaki alan kişilerde saçların dökülmediği ve son derece sağlıklı saçlarım bulunduğu alandır. Dolayısıyla oradan alınan saç greftleri seyrek veya tamamen dökülmüş olan bölgeye transfer edilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Günümüzde En iyi saç ekimi merkezi tarafından yapılan saç ekimi teknikleri başlangıçtaki döneme göre oldukça çeşitlilik ve gelişme göstermiştir. En yaygın kullanılan yöntem Dhi saç ekimi uygulamasıdır.

Dhi saç ekimi diğer yöntemlere göre başarı oranı yüksek ve yeni nesil yöntemlerden biridir. Gerek hiç saçı bulunmayan hastalara gerekse ciddi anlamda kayıplar yaşayan hastalara kendi ensesinin üst bölgesinden sağlıklı saç kökleri alınarak dökülen bölgeye transfer edilmesidir.

Ensenin üst kısmı saçların dökülmediği ve yoğun olduğu bölgedir. Dolayısıyla o bölgeden alınan greftler orada herhangi bir eksikliğe sebep olmaz. Saç ekim işlemi kişinin saçının seyreklik durumuna göre bir veya iki seansta gerçekleştirilir. Saçsız olan bölgede açıklık çok fazla ise bu işlem birden fazla seanslarla tamamlanır. Saç ekim operasyonu hastanın durumuna göre genel anestezi veya sedasyon verilerek gerçekleştirilir. Ancak lokal anestezi altında da yapılmaktadır.

Türkiye saç ekiminde dünya lideri - Resim : 2

Dhi Saç Ekimi Operasyonları Kimlere Uygulanır?

Saç ekim operasyonu 18 yaşını dolduran kadın veya erkek herkese yapılabilen operasyonlardan biridir. Gerek kadınlar gerekse erkekler oran olarak birbiriyle aynı olmasa da ciddi anlamda saç dökülmesi sorunu yaşarlar.

Ancak 50 yaş ve üzerindeki erkeklerde kadınlara göre saç dökülmesi çok daha yoğun olur. Bir diğer saç dökülme sebebi ise genetik yatkınlıktır. Gerek kadınlarda gerekse erkeklerde erkek tipi saç dökülmesi en sık görülen saç dökülme biçimidir.

Buna bağlı olarak tiroit hormonu ile ilgili sorun yaşayan hastalarda saç dökülmesi daha fazla yaşanır. Saç dökülmesi saç ekimi uygulanmasına karar veren hastaların öncelikle bu tür sağlık sorunları olması durumunda bunun tedavi edilmesi daha sonra saç ekim işlemine karar vermeleri gerekir.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi yaptırmaya karar veren hasta öncelikle saç ekimi operasyonu yaptıracağı merkezi seçmeli ve orada bu işlemi yapacak olan doktorla ilk muayene de yüz yüze görüşmelidir. Doktor hastayı muayene ettikten sonra öncelikle saç ekimi operasyonuna uygun olup olmadığına karar verir.

Bu arada alkol ve sigara alışkanlığı olan hastalar operasyondan en az bir hafta öncesinden bunları bırakması ve ayrıca kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalara da bunu en az 2 hafta öncesinden bırakması gerekir.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi sonrası da hasta açısından önemli bir süreçtir. Çünkü hem hızlı iyileşmenin gerçekleşmesi hem de operasyon sonrasında herhangi bir enfeksiyon ve reaksiyonun gelişmemesi için hasta doktor tarafından bilgilendirilir. Saç ekimi operasyonu sonrasında hasta başını terletecek veya kendisini yoracak ağır işlerden kaçınmalıdır.

Ayrıca hastanın duş alabileceği bir süre vardır. Bu süre mutlaka dikkate alınmalıdır. Genellikle ilk saç yıkama doktor tarafından gerçekleştirilir ve doktor hastayı saçını nasıl yıkayacağım konusunda bilgilendirir. Stres saç dökülmesini birinci derecede etkileyen unsurlardır. Özellikle saç kaybını strese bağlı olarak yaşayan hastaların buna daha fazla dikkat etmesi gerekir. Ameliyattan sonra belli bir süre antibiyotik kullanmak gerekebilir.

Bu nedenle alkol ve sigara alımını antibiyotik bitene kadar kesmek gerekir. Saç operasyonundan sonra ağrı genellikle olmaz. Ancak olması durumunda hekimin reçete edeceği ağrı kesicilerle bunu rahatlıkla atlatmak mümkündür. Yorgunluk ve halsizlik operasyon sonrasında görülen durumlardır. Bu da iyileşme gerçekleştikçe tamamen ortadan kalkar.

Saç Ekimi Fiyatları Ne Kadardır?

Saç ekimi fiyatları genel olarak bakıldığında Avrupa ve Amerika'daki ülkelere göre çok düşük maliyetlidir. Ancak saç ekimi fiyatlarından çok daha önemli olan doğru bir merkezin seçilmesi ve bu konuda tecrübeli bir hekime saç ekim işleminin yaptırılmasıdır. Bu nedenle ilk muayene de hem saç ekimi yaptırılacak merkezin görülmesi açısından hem de operasyonu yapacak olan hekimle karşılıklı görüşme saç fiyatları konusunda da netlik kazanmanıza sebep olur.

Ayrıca saç ekimi operasyonunun Dhi saç ekimi veya FUE saç ekimi tekniklerinin hangisinin uygulanacağı konusu da saç ekimi fiyatlarında farklılık yaratır. Çok fazla saç ekimi ve greftin çıkartılması durumunda elbette maliyet biraz daha yüksek olacaktır. Seyrek saçlı hastalarla tamamen saçı dökülen hastalardaki fiyat farkı birbiriyle aynı değildir. Bu nedenle en doğrusu hekimle bu konuyu karşılıklı görüşmektir.

Saç ekimi ve saç ekimi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.medhairclinic.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler
Operasyon Türkiye