Selvi: Grup toplantısı için bir gün önceden milletvekillerinden Kovid-19 testi yaptırmaları istendi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Grup toplantısı için bir gün önceden milletvekillerinden COVID-19 testi yaptırmaları istendi" diye yazdı.

Selvi: Grup toplantısı için bir gün önceden milletvekillerinden Kovid-19 testi yaptırmaları istendi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, koronavirüs nedeniyle ertelendikten 7 ay sonra gerçekleştirilen AKP grup toplantısından izlenimlerini paylaştığı bugünkü yazısında dikkat çeken bir bilgiyi aktardı.

Selvi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı AKP grup toplantısından bir gün önce milletvekillerinden Kovid-19 testi yaptırmaları istendiğini yazdı.

Selvi'nin yazısında, şunları kaydetti:

"Koronavirüs öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi sırasında Meclis’in merdivenleri üzerinde ayak basacak yer bulamazdınız. Ancak pandemi önlemleri söz konusu olunca, Erdoğan’ı sadece grup başkanı Naci Bostancı’nın karşılaması kararlaştırıldı. Erdoğan’la birlikte hareket eden Cumhurbaşkanlığı ekibi de yoktu. Sadece koruma ekibine kısıtlama getirilmemişti.

Erdoğan’la Meclis’i gelişi sırasında selamlaştık. Cumhurbaşkanı doğrudan grup toplantısına geçti. Grup toplantısı için bir gün önceden milletvekillerinden COVID-19 testi yaptırmaları istendi. Daha önce Erdoğan’ın yanına genel başkanvekili olarak Numan Kurtulmuş ya da eski başbakanlardan Binali Yıldırım otururdu. Bazen de grup başkanı Naci Bostancı.

Bu kez Erdoğan tek başına oturdu. Milletvekillerinin tümü maskeliydi. Koltuklar mesafeye uygun olarak düzenlenmişti ama yer bulamayan milletvekilleri oraya oturmak durumunda kaldı.

Oturumu yöneten grup başkanvekili Bülent Turan, Erdoğan’ı, bir gece önce yaşanan tartışmaya gönderme yaparak, 'Demokrasinin ışığı yanmaya devam edecek' sözleriyle kürsüye davet etti. Erdoğan, konuşmasını yaparken milletvekilleri maskelerini çıkarmadan dinlediler." ifadesini kullandı.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Hürriyet