İŞKUR’un hesap hatası yüzlerce işçiyi işsiz bıraktı!

Görevi işsizlere iş bulmak olan İŞKUR’un büyük hesapsızlığı, AKP döneminde çığ gibi çoğalan işsizler ordusuna yeni üyeler kattı. İzmir’de güvenlik görevlilerini okullara yerleştiren İŞKUR, hesap hatası yüzünden yüzlerce işçinin işine son verdi.

İŞKUR’un hesap hatası yüzlerce işçiyi işsiz bıraktı!

Görevi işsizlere iş bulmak olan İŞKUR’un büyük hesapsızlığı, AKP döneminde çığ gibi çoğalan işsizler ordusuna yeni üyeler kattı. İzmir’de güvenlik görevlilerini okullara yerleştiren İŞKUR, hesap hatası yüzünden yüzlerce işçinin işine son verdi.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre, İzmir’de yüzlerce güvenlik görevlisi, geçen yıl İŞKUR’un işbaşı eğitim programıyla okullarda işbaşı yaptı. Bu yıl da 21 Eylül’de okulların açılmasıyla İŞKUR iş ilanı astı.

Geçen sene bu programdan yararlanan yüzlerce işçi tekrar başvuruda bulundu. Program 9 ay sürdükten sonra işçilerin tekrar programdan yararlanabilmeleri için 3 ay beklemeleri gerekiyor; ancak İŞKUR, geçen yıl çalışan işçileri bu kuralı gözardı ederek işe başlattı.

Bu nedenle işçilerin birçoğu İŞKUR’un hesap hatası yüzünden 1 hafta çalıştıktan sonra işten çıkarıldı. Şimdi işsiz kalan işçilerin programdan yararlanabilmek için bir 3 ay daha beklemeleri gerekecek.

BİZİ BAŞTA UYARMALARI GEREKİRDİ

BirGün’e konuşan bir işçi, geçen yıl İŞKUR üzerinden bir imam hatip lisesinde güvenlik görevlisi olarak işe başladığını anlattı. 9 ay çalıştıktan sonra yeniden başvurmak için 3 ay beklemeleri gerektiğini söyleyen işçi, “Bu 3 ayın bitmesine 9 gün kala yine okullara güvenlik ve temizlik görevlileri alınacak diye İŞKUR iş ilanı verdi. Ben ve birçok güvenlik görevlisi arkadaşım toplu olarak İŞKUR’a başvuruda bulunduk. Süremizde 8-9 gün kaldığını yetkilere ilettik. İŞKUR bunu ayarlayacağını ifade etti” dedi.

İşçi, sonrasında olanları şöyle anlattı: “21 Eylül’de okullar bizi aradı ve gidip çalışmaya başladık. 5 gün çalıştırıldık. 5 gün sonra çıkışlarımız verildi. Bekleme süresini doldurmadığımız için bizi işten çıkardıklarını ifade ettiler. Bir de programdan yararlanabilmemiz için 3 ay tekrar bekleyeceğimiz söylendi. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir amatörlükten dolayı hem işsiziz hem de 3 ay programdan yararlanamayacağız. Bizi baştan uyarmaları gerekirdi. Şimdi işim yok. Pandemi sürecinde işsiz kaldım. 2 tane çocuğum var. Ne yapacağımı bilemiyorum.”

İŞKUR HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

Bir diğer işçi de, “Gün hesaplaması yanlışlığı yüzünden işimizden olduk. Ayrıca mağdur da olduk. Tam bir rezalet. Bu döneminde iş bulduk diye sevinirken işsiz kaldık. Şimdi muhatap bulamıyoruz. İŞKUR’dakiler ‘Dua edin, sizi dava etmedik’ diyorlar. Hatayı onlar yapıyor ama dava edilen biz oluyoruz. Hak, hukuk bitmiş. Biz bu hatanın düzeltilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan CHP İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır, CİMER’e ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a “İzmir’de pandemi sürecinde işten çıkartmalar oldu mu?” diye sordu ama cevap alamadı.

Etiketler
İzmir Ordu Okul