İşte Fahrettin Koca'daki Nagehan Alçı'yı üzen değişim

Salgının ilk döneminde gazetecilere karşı sakin ve anlayışlı sözleriyle gündeme gelen Fahrettin Koca'nın tavrındaki değişim dikkat çekti. Koca, soru sormak isteyen muhabiri konuşturmadı. Bakan'ın bu gergin tavrı Nagehan Alçı'nın da dikkatini çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınının ilk günlerinde düzenlediği basın toplantılarından birinde BBC muhabirinin bir sorusunun duyulmaması üzerine; gazeteciden özür dilemiş, "Kusura bakma kızım" demiş ve mikrofon dağıtılmasını istemişti. Bakanlar tarafından son yıllarda birçok basın kuruluşundan soru alınmazken Fahrettin Koca'nın aykırı bir tutumla tüm kurumlardan soru alması ve sakince yanıtlar vermesi ise takdir toplamıştı.

Ancak dünkü basın toplantısı esnasında Bakan Koca'nın tavırlarındaki değişim dikkat çekti. Bakan Koca, NTV muhabirine adeta soru sordurmadı. Muhabirin 4 kere soruya girmeye çalışması üzerine Bakan Koca araya girerek azarlama tonunda engel oldu.

ALÇI'NIN DA DİKKATİNİ ÇEKTİ

Habertürk yazarı Nagehan Alçı da "Sağlık Bakanı Koca’nın gergin hali ve son durum" başlıklı bugünkü yazısında bu duruma dikkat çekmiş ve şunları yazmıştı:

"Baştan sona seyrettiğim dünkü basın toplantısında Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’yı ilk kez bu kadar gergin ve stresli gördüm. Üzüldüm.

Her daim güleryüzlü ve sakin olan, her soruyu sabırla dinleyen Bakan bu kez bıkkın ve yorgun bir imaj çiziyordu.

Sanırım bunda hasta ve vaka sayısı ile ilgili bitmek bilmeyen spekülasyonların rolü büyük.

Aman dikkat Sayın Koca… Lütfen provokasyonlara gelmeyin ve sinirlerinize hakim olun…"

Etiketler
Nagehan Alçı Fahrettin Koca Salgın