Mansur Yavaş'tan yerli üreticilere tohum müjdesi

Ankara'da 25 ilçenin toprağı tohumla buluşuyor.

Mansur Yavaş'tan yerli üreticilere tohum müjdesi

Kırsal kalkınmayı canlandıracak çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yem bitkisi tohumu (Macar fiğ) dağıtımına başladı. “Bizim en büyük projemiz de hayalimiz de Ankaralıyı zengin etmek” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yerli üreticilere yeni destek projeleri olacağını da açıkladı.

Akyurt, Kalecik ve Altındağlı çiftçilere yem bitkisi tohumları teslim edilirken, 8 Ekim’e kadar 25 ilçenin tamamında dağıtım yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı destekleyen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hayata geçirdiği Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) kapsamında hayvancılıkla uğraşan çiftçilere tohum desteği sağlayacaklarını sosyal medya hesapları üzerinden duyurarak, “Bizim en büyük projemiz de hayalimiz de Ankaralıyız zengin etmek” dedi.

BAŞKAN YAVAŞ’TAN YERLİ ÜRETİCİLERE MÜJDE

Kent ekonomisini canlandırmak amacıyla Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projede ilk etapta Akyurt, Kalecik ve Altındağlı çiftçilere yem bitkisi tohumu (Macar fiği) dağıtımı gerçekleştirildi.

Yüzde 90’ı hibe, yüzde 10’u çiftçi ödemeli olacak şekilde Macar fiğ tohumu dağıtacaklarını söyleyen Başkan Yavaş, Başkentli çiftçilere yeni müjdeler vereceklerini, “yerli üreticilerimize nefes olacak yeni projelerimizi de yakında açıklayacağız” sözleriyle duyurdu.

25 İLÇEDE DAĞITILACAK

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin ekonomisine katkı sağlayamayı amaçladıklarını belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Fazıl Köremezli de, “Ankara’yı tarımın Başkent’i yapmak için çaba harcıyoruz. Hayvancılık yemi olarak kullanılan Macar Fiğin dağıtımına başladık. Ankara’nın 25 ilçesi için dağıtım organizasyonumuz var. 4 bin 219 çiftçimize 833 bin ton yem bitkisi tohumu dağıtacağız. Bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Çiftçinin yüzünü güldüren projeler için Başkan Yavaş’a teşekkür eden çiftçilerden Ayhan Atalay düşüncelerini, “Hiçbir başkan daha önce bize bir destekte bulunmadı. Çiftçiyi düşünen Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a çok teşekkür ederim, Allah razı olsun” sözleriyle paylaşırken, bu destek sayesinde ekonomik yönden rahatladıklarını ifade eden Mehmet Yavuz ise, “Tohum çok pahalı olduğu için alıp ekemiyoruz. Böyle destekler olduğu sürece ekebiliyoruz. Mansur Başkanımıza bizlere bu imkanı verdiği için çok teşekkür ederiz” dedi.

Macar fiğ tohumu dağıtımı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 25 ilçenin tamamında 8 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Etiketler
Ankara Mansur Yavaş