Ankara Üniversitesi önünde silahla fotoğraf çektiren araştırma görevlisi istifa etti

Silahın oyuncak olduğunu savunan Anıl Mustafa Varol istifa etti.

Ankara Üniversitesi önünde silahla fotoğraf çektiren araştırma görevlisi istifa etti

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde çektirdiği silahlı fotoğraf ile gündeme gelen araştırma görevlisi Anıl Murat Varol, istifa etti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne (SBF) araştırma görevlisi olarak giren Anıl Murat Varol’un 2016 yılında Hukuk Fakültesi önünde elindeki silahla çektirdiği fotoğraf gündeme gelmişti. SBF'deki görevinden istifa ettiği öğrenilen Varol'un ismi fakülte personel listesinden çıkarıldı.

Mustafa Anıl Varol'un, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde silahla fotoğraf paylaştığı ve daha sonra üniversiteye asistan olarak atandığı ortaya çıkmıştı. Fotoğrafı çektirdiği dönemde öğrenci olan Varol, fotoğrafın mizah amaçlı çekildiğini ve silahın oyuncak olduğunu savunmuştu.

Varol'un silah doğrulttuğu üniversiteye 'araştırma görevlisi' olarak gelmesine yönelik tepkiler sürerken Siyasal Bilgiler Fakültesi vekaleten atanmış dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik, "Olay göründüğü gibi değil, kendisi açıklama yapacak" demişti. Dekanlık daha sonra yaptığı açıklamada, Varol'un, “objektif kriterler gözetilerek” kadroya alındığını söylemişti.

Etiketler
Ankara Silah Üniversite