Özgür Özel: 'Arkamızdaki mahkumiyetle Türkiye'de gazetecilik yargılanıyor'

Özgür Özel, "Burada yargılanan Türkiye'deki gazeteciler ve engellenen halkın haber alma hakkıdır. Bu salona hep birlikte girdik de hakimler nasıl çıkacak bu salondan." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yargılandıkları davada tahliyelerine karar verilen gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç hakkında açıklama yaptı.

Özgür Özel'in açıklaması şöyle oldu:

Mutlu olduğunu konu arkadaşlarımız bir anda serbest kalacaklar. Tahliyelerine seviniyoruz. Ama verilen cezaların kendileri, yattıkları ceza göz önünde bulundurulduğunda büyük ihtimalle bir daha cezaevine girmeyecekler.

Ama arkamızdaki mahkumiyetle Türkiye'de gazetecilik yargılanıyor. Bunu birileri suç olarak görebiliyor. İddianameler düzenlenebiliyor. Nahkumiyet talep edilebiliyor. İşte uzun süre tutuklu kalabiliyor insanşlar gazetecilik suçu yüzünden. Ve daha sonra onlar ceza alıp hükümle birlikte tahliye edilince. bizler aslında ağlamamız gereken üzülmemiz gereken duruma aslında insani gerekçelerle sevinir hale geldik.

Bunu yaratan Türkiye'deki tek adam rejimidir. Çünkü mahkeme boyunca görüldü ki herkesin bildiği özellikle Manisa'nın Akhisar ilçesinde herkesin konuştuğu bir olay 15 gün sonra haberleştirildiği için ifşa eidlmiş bir şey yenidenifşa ediliyor suçuyla gazetecilik yarglanmıştır, halkın haber alma hakkı yargılanmıştır.

Aslıda burada görülen davayla gazeteci arkadaşların cezaevinde geçirdikleri süreyle dışarıdıraki gazetecilere göz dağı verilmiştir. Haber yapmaya kalkmayın haber yazarken elleriniz titresin.

Fotoğfaf çekmeye kalkmayın, deklanşöre basacak parmaklarınız titresin denmeye çalışılmaktadır.Burada yargılanan Türkiye'deki gazeteciler ve engellenen halkın haber alma hakkıdır. Bu salona hep birlikte girdik de hakimler nasıl çıkacak bu salondan. Hadi 3 yıl 7 ay bir ceza yazalım.

Yattığına denk gelsin. Tazminat da alamasın. Ki Barış'ın bir tazminat hakkı da var. Boşuna mı yatırdık demesinler diye kerhen bir ceza verelim. Şahsı tarafından makamımıza verilen talimatı yerine getirilmiş olalım.

Etiketler
OdaTV tutuklamaları Özgür Özel Türkiye