Altın Portakal Ulusal Yarışma jürileri belli oldu

Altın Portakal Film Festivali'nin jüri üyeleri açıklandı. Festivalin jüri başkanı Ercan Kesal oldu.

Altın Portakal Ulusal Yarışma jürileri belli oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığında düzenlenecek olan 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal yarışmalarının jüri üyeleri belli oldu. Bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na senarist, oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal başkanlık edecek.

JÜRİ BAŞKANI ERCAN KESAL

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşecek festivalin bu yılki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na sinemacı, yazar Ercan Kesal jüri başkanlığı yapacak. 12 filmi değerlendirecek jüri üyeleri ise; gazeteci, yazar ve oyuncu Gülse Birsel, yönetmen ve senarist Kıvanç Sezer, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Taner Birsel ve gazeteci, yazar, tiyatro eleştirmeni Zeynep Oral.

KISA METRAJ VE BELGESEL FİLM JÜRİLERİ BELLİ OLDU

Bu yıl gelen 46 başvuru arasından seçilen 10 filmin yarışacağı Ulusal Belgesel Film Yarışması jürisi; pek çok belgesele imza atan yönetmen, yazar Bingöl Elmas, kısa film, belgesel ve video işleriyle uluslararası platformlarda ses getirmiş Köken Ergun ile ödüllü belgesellerin yönetmen ve yapımcısı, akademisyen Kurtuluş Özgen’den oluşuyor. Festivalin Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’na gelen 206 başvuru arasından seçici kurul tarafından belirlenen 12 filmi ise oyuncu Cemre Ebuzziya, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin Film Küratörü ve sinema yazarı Müge Turan ile yönetmen Ömür Atay’dan oluşan jüri üyeleri değerlendirecek.

Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışmaları’nı değerlendirecek jüri üyeleri Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sinemaya vereceği toplam 860 bin TL maddi desteğin sahiplerini belirleyecek.

FİLM-YÖN VE SİYAD ÖDÜLLERİ VERİLMEYE DEVAM EDİYOR

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Çiğdem Vitrinel, Mustafa Kara ve Tunç Davut’tan oluşan Film Yönetmenleri Derneği jürisi FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödülü’nün, sinema yazarları Coşkun Çokyiğit, Gül Yaşartürk ve Murat Tırpan’dan oluşan jüri de Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Film Ödülü’nün bu yılki sahibini belirleyecekler.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını üstlendiği, idari direktörlüğünü geçen yıl olduğu gibi Cansel Çevikol Tuncer’in, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu’nun, sanat yönetmenliğini Başak Emre’nin, Antalya Film Forum’un yöneticiliğini ise Olena Yershova Yıldız’ın yürüttüğü festivalde ödüller, 10 Ekim akşamı düzenlenecek Kapanış Töreni’nde sahiplerini bulacak.

Etiketler
Altın Portakal Altın Portakal Film Festivali Film Film festivali