Cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Cilt bakım rutini ve kullanılan ürünler söz konusu ise dikkatli davranmanız gerekir.

Cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Cilt bakım rutini ve kullanılan ürünler söz konusu ise dikkatli davranmanız gerekir. Çünkü cilt bakımında ne kadar özenli davranırsanız, daha iyi görünmeye devam ederken aynı zamanda cildinizin ihtiyacı olan bakımı sağlamış olursunuz. Böylece güzelliğinize güzellik katmaya devam edersiniz. Kullandığınız ürünlerden mümkün olan en iyi sonucu elde etmek için bazı ayrıntıları unutmamalısınız. Bunlar:

· Cilt tipinize uygun olan ürünleri tercih edin. Yağlı, kuru ya da hassas bir cilt tipiniz varsa, buna uygun olan ürünleri kullanmanız çok daha doğru olacaktır. Aksi halde cildinizi bariyeri zarar görebilir ve ürünlerden istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz.

· Günlük bakım yapmayı ihmal etmeyin. Cildinize ne kadar iyi bakarsanız, o kadar iyi sonuçlar alırsınız. Uzun yıllar boyunca cilt bakımına özen göstermek, kırışıklık ve cilt lekelerinin oluşumunu önlemek anlamına gelir.

· Kaliteli cilt bakım ürünleri kullanın. Cildiniz değerlidir ve nasıl göründüğünüzü belirler. Bu nedenle ürün içeriklerine güvendiğiniz markaları tercih etmenizde fayda var.

· Güneş kremini ihmal etmeyin. Günlük bakım rutininizin en önemli parçalarından biri de güneş kremi olmalıdır. Kış mevsimi de olsa güneş kreminizi uygulamadan dışarı çıkmamalısınız.

Yüz Bakım Kremleri Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yüz bakım kremleri, cilt bakımında temel ürünler arasındadır. Cildiniz için doğru bileşene sahip olan bir yüz kremi, yüksek oranda fayda sağlar. Herkese uygun standart bir yüz kremi bulunmadığından dolayı, cilt tipinizi destekleyecek kremleri tercih etmelisiniz. Yüz kremi seçerken bunları unutmayın:

· Cilt tipinizi tanıyın. Hangi cilt bakım ürünlerinin, sizin için en iyi sonucu vereceğini bilmeniz önemli bir faktördür.

· Kullanacağınız yüz kreminin içeriğini kontrol edin.

· Yüz kremi içeriğinde bulunan birincil bileşenlere dikkat edin.

· Çok yönlü yüz bakım kremi kullanmaktan çekinmeyin. Örneğin yaşlanma karşıtı bir yüz kremi satın almak istediğinizde, kremin ekstra özellik sunması sizi caydırmamalı.

· Parfüm, sülfat ve paraben içeren ürünlerden mümkün olduğunca kaçının.

Yüz Serumu Seçimi Nasıl Olmalı?

Yüz serumu, en sık kullanılan cilt bakım ürünlerinden biridir. Besleyici olmaları ve pek çok cilt problemine karşı tedavici edici özellikleri, yüz serumlarını vazgeçilmez kılıyor. Yüz serumu satın almadan önce bilmeniz gerekenler:

· Yüz serumu farklı amaçlar için kullanılabilir. Cilt kırışıklıklarını gidermek, cildi beslemek, lekeleri yok etmek ya da cilt gözeneklerini küçültmek için yüz serumuna ihtiyaç duyabilirsiniz. Ürünü satın almadan önce, ihtiyacınızı karşılayacağından emin olmalısınız.

· Yüz serumu seçiminde önemli olan diğer konu da cilt tipiniz. Yağlı veya hassas bir cildiniz varsa salisilik asit ve retinol içeren ürünleri satın alabilirsiniz. Olgun ve kuru ciltler için hyaluronik asit ve C vitamini barındıran yüz serumları harika bir seçimdir.

El Ayak Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Yüz bakımı ne kadar gerekliyse, el ve ayak bakımı da bir o kadar gereklidir. Ellerinizi ve ayaklarınızı sağlıklı tutmak, güzel görünmelerini sağlamak için düzenli olarak bakım uygulamalısınız. El ve ayak bakımı için şunları deneyebilirsiniz:

· Tırnaklarınızda koyu lekeler oluşmuşsa, bunları törpüleyin.

· El ve ayak tırnaklarınızın daha sağlam uzaması için tırnak güçlendirici kullanın. Bu tarz ürünler E vitamini barındırdığı için tırnaklarınızı derinlemesine besler ve kuvvetlendirir.

· Manikür-pedikür seti ile tırnaklarınıza bakım yapın.

· Tırnak etlerinizi gözden kaçırmayın ve uygun şekilde temizleyin.

· El ve ayaklarınız için doğru nemlendiriciyi seçin.

· Haftada en az bir kez el-ayak bakımı yapmaya özen gösterin.

Sivilce ve Aknelerden Nasıl Kurtulunur?

Sivilce ve akne gibi cilt problemlerinden kurtulmanın en iyi yolu, cilde bakım yapmaktır. Ancak cilt bakımında kullanacağınız ürünün doğru olması gerekir. Akne ve sivilceleri yok etmek için şu talimatlar işinize yarayabilir:

· Günde iki kez cildinizi bir arındırıcı ile nazikçe temizleyin.

· Benzoil peroksit içeren bir jel veya krem kullanın. Bu ürünler cildinizin pul pul dökülmesine yardımcı olur.

· Yatmadan önce, problemli bölgeye kükürt içeren bir krem uygulayın.

· Hafif bir nemlendirici ürün ile cildinizi en iyi şekilde nemli tutun.