IŞİD'in Türkiye emiri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı! Yerini oğluna bırakmış

2015'ten beri en az 10 kez gözaltına alınan, terör örgütü IŞİD'in Türkiye Emiri olduğu geçen hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan Mahmut Özden'le ilgili çarpıcı bilgiler gelmeye devam ediyor...

IŞİD'in Türkiye emiri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı! Yerini oğluna bırakmış

Yüzlerce insanı IŞİD üyesi yapıp Suriye'ye savaşa gönderen iki eşli ve 10 çocuk babası Özden'in tek bir evladını bile terör örgütü saflarında savaştırmadığı ortaya çıktı. 47 yaşındaki elebaşının, çocuklarına örgüt içinde üst düzey sorumluluk verdiği öğrenildi.

Geçen hafta Adana’da gözaltına alındıktan sonra İstanbul’da tutuklanan terör örgütü IŞİD’in Türkiye Emiri Mahmut Özden’in Covid-19 olduğu ortaya çıkmıştı. Cezaevinde özel bir bölüme alınan Özden’in örgüt içindeki konumu ve icraatlarıyla ilgili detaylı bilgiler ortaya çıktı.

İddiaya göre Mahmut Özden 2014 yılında IŞİD üyesi akrabası M.G. aracılığıyla örgüt saflarına katıldı. Özden’e ‘kadılık’ görevi verildi, suç işleyen IŞİD üyelerini yargılayıp ceza veriyordu. M.G. ise Suriye'ye gitti, burada YPG’ye esir düştü. Mahmut Özden bir süre sonra Yamaçlı (Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı bir mahalle) Emiri oldu.

21 YIL HAPSİ İSTENİYORDU

2015-2017 yılları arasında ‘örgüt üyesi olmak’, ‘anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs’, ‘terör örgütü adına haraç toplamak’, ‘bekçilere saldırı hazırlığı’ gibi suçlamalarla 10 kez gözaltına alındı.

Her seferinde serbest kalan Mahmut Özden 2017 yılında IŞİD’in Adana Emiri oldu. 22 Haziran 2017'de İncirlik Hava Üssü’ne bombalı saldırı hazırlığı yaptıkları iddiasıyla bir grup IŞİD’liyle birlikte bir kez daha gözaltına alındı. Tutuklandı ve hakkında 21 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Ancak tutuksuz yargılanmak üzere yine serbest bırakıldı.

Mahmut Özden’in IŞID üyesi oğlu Hamza Özden (FOTO: DHA)

HİÇBİR ZAMAN CEP TELEFONU KULLANMADI

Tutuklu bulunduğu süre içinde büyük oğlu Hamza’yı ‘geçici emir’ yapan Mahmut Özden’in hiçbir zaman cep telefonu kullanmadığı, görüşmeleri yüz yüze ve yazılı olarak yaptığı öğrenildi. Yurt dışına çıkmayan Özden, haftanın belirli günlerinde örgüt üyesi teröristlerle düzenli olarak sohbetler gerçekleştirdi.

2019’da Türkiye Emiri olan, yüzlerce insanı IŞİD üyesi yapıp Suriye’ye savaşa gönderen iki eşli ve 10 çocuk babası Mahmut Özden, tek bir evladını bile terör örgütü saflarında savaştırmadı; sadece üst düzey sorumluluklar verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; aralarında oğlunun da bulunduğu 11 şüpheliyle birlikte 1 Eylül’de tutuklanan Mahmut Özden'in, Türkiye'deki stratejik yerlerine, siyasetçi ve devlet adamlarına ve bazı ekonomik hedeflere yönelik sansasyonel eylemlerinin deşifre olduğunu açıklamıştı.

Etiketler
Gözaltı IŞİD Süleyman Soylu Türkiye