Konyaaltı Belediyesi’nden hayvancılığa bir destek daha

Göreve geldiği günden bu yana hayvan üreticilerine desteğini sürdüren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçede 200 hayvan yetiştiricisinin toplam 22 bin küçükbaş hayvanını, ücretsiz parazit ilaçlama çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Konyaaltı Belediyesi’nden hayvancılığa bir destek daha

Konyaaltı Belediyesi, hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlara aşı hibesi ile başlayan desteğini sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde hayvan üreticilerine 2 adet parazit ilaçlama makinesi ve 50 adet de otomatik yemlik hibe eden Konyaaltı Belediyesi, şimdi de 22 bin küçükbaş hayvanın ilaçlaması için start verdi.

Bu kapsamda ilk olarak Gökçam Mahallesi’nde küçükbaş hayvan üretimi yapan Mustafa Durmaz’a ait ağılda 200 hayvanın parazit ilaçlaması yapıldı.

BAŞKAN ESEN: DESTEĞİMİZ SÜRECEK

“Hayvan yetiştiriciliğinin bu kadar yoğun olduğu ilçemizde Konyaaltı Belediyesi olarak çeşitli projelerle üreticileri destekliyoruz” diye konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, şu bilgileri paylaştı:

“Geçtiğimiz aylarda hayvan üretimi yapan yurttaşlarımızı ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde hayvan üreticilerimize parazit ilaçlama makinesi ve yemlik hibe ettik. Şimdi de bölgemizdeki küçükbaş hayvanların dış parazit ilaçlamasını yapıyoruz. 20 gün gibi kısa süre içinde tamamlamayı planladığımız bu çalışma ile hayvan üreticilerimize ekonomik anlamda destek oluyoruz. Bunun yanı sıra bölgemizde hayvanlardan bulaşabilecek hastalık yayılımını da önlemiş oluyoruz. Yöre hayvancılığına olan desteğimizin ilerleyen günlerde de devam edecek.”

YETİŞTİRİCİ MEMNUN

Hayvan yetiştiricisi Mustafa Durmaz ise Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in her fırsatta kendilerine destek olduğunu belirterek, üreticiler olarak bundan çok memnun olduklarını söyledi.

Sahibi olduğu 200 koyununun Konyaaltı Belediyesi tarafından kene, pire gibi dış parazite karşı ücretsiz ilaçlandığını ifade eden Mustafa Durmaz, hem ekonomik hem de motive anlamında bu desteğin kendilerine güç verdiğini kaydetti. Durmaz, Başkan Semih Esen’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Etiketler
Konya Para Konyaaltı