'Millet taksitle alıp yarı fiyatına satıp geçimini temin eder hale geldi'

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Ülkemizde ekonomik gidişat, insanlarımızı böylesine farklı işlerin içine çekerek içinden çıkılamaz yeni sorunlar yaratmaktadır" dedi.

'Millet taksitle alıp yarı fiyatına satıp geçimini temin eder hale geldi'

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bilindiği üzere piyasa harman yerine dönmüş durumda. Dövizdeki artış Tüketiciye her türlü olumsuz yansımakta.. Raflardaki her malın etiketi değişip artış kaydetmekte.. Ancak dövizde bir düşüş olduğunda aynı şekilde etiketlerde bir indirim söz konusu olmamakta.. Yine keza devlet, korona sürecinde teşvik olsun diye bazı sektörlerde bir kısım vergilerin oranlarını indirdi.. Özellikle turizm ve yemek işinde.. Bu indirimde tüketiciye yansımadı. Yediğiniz yemeğin fiyatında düşme oldu mu? Hayır!

Hal böyleyken vatandaş yaşamını devam ettirmek için farklı ve ilginç yollara başvuruyor. Büyük mağazalardan taksitle eşya alıyor sonra getirip bunu bitpazarı dediğimiz spot mağazalara yarı fiyatına peşin olarak verip parasını alıp kullanıyor. Bu eşyaların başında beyaz eşya geliyor. Tüketici vatandaş anlık olarak rahatlasa da ileriye dönük büyük bir borcun külfetin altına giriyor. Bugün bunu yapan insan sayımızda korkunç artış var.

Ülkemizde ekonomik gidişat, insanlarımızı böylesine farklı işlerin içine çekerek içinden çıkılamaz yeni sorunlar yaratmaktadır. İleride telafisi güç ve imkânsız maddi ve manevi zararların içine giren insanlarımız, başlarına gelecek fenalığın farkında değiller yâda bilerek isteyerek günü kurtarmak adına böyle işler yapıyorlar. Bu durum ilerde yaşamsal felaketlere yol açacaktır. Aile birlikteliklerinin son bulma nedenlerinin başında da bu ekonomik bunalım gelmektedir. Buna acil bir çözüm gerekir” dedi.