Halk TV'de duygu seli yaşandı! Nevzat Çelik kendi sesinden canlı yayında Şafak Türküsü'nü okudu

Usta şair Nevzat Çelik, 12 Eylül darbesibnin ardından idamla yargılandığı cezaevinde yazdığı ve bir dönemin sembolü haline gelen Şafak Türküsü şirini ilk kez bir canlı yayında okudu ve şiirin öyküsünü anlattı.

GERÇEK GÜNDEM- 12 Eylül darbesinin ardından tutuklanan ve idamla yargıulandığı davada 7 yılını 2 Eylül cezaevlerinde geçiren Nevzat Çelik, cezaevinde yazdığı şiirlerden oluşun şiir kitabı Şafak Türküsü’nü 1983 yılında yayımladı. Cezaevinde yazdığı Şafak Türküsü şiiri, daha sonra Ahmet Kaya'nın da bestesi ile 12 Eylül faşist darbe günlerinin sembolü haline geldi.

Şafak Türküsü'nün şairi Nevzat Çelik, bugün Halk TV'de Serhan Asker'in 'Görkemli Hatıralar' programında 12 Eylül günlerini, cezaevinde gördüğü işkenceleri ve annesini anlattı.

Nevzat Çelik, programda ilk kez bir canlı yayında kendi sesinden Şafak Türküsü'nü de 'Yol'a Düş' grubu eşliğinde seslendirdi.

Nevzat Çelik, şiiri okumadan önce "Bu bir direnişin, umudun şiiridir. Lütfen dinleyenler de böyle hissetsin" diyerek okuduğu şiir sosyal medyada gündem haline gelirken Halk TV'ye yüzlerce mesajın gelmesine neden oldu.

ANNESİNİN KENDİ ŞİİRİNE CEVAP OLARAK YAZDIĞI ŞİİRİ DE OKUDU

Nevzat Çelik programda ayrıca 'Kirli Gömlek' şiirini ve Şafak Türküsü'ne karşılık annesinin yazdığı," Oğula Hasret Türküsü" adlı şiiri de okudu.

Nevzat Çelik'in sesinden yine Ahmet Kaya bestesi ile ünlenen 'Kirli Gömlek' şiiri:

Etiketler
Halk TV Cezaevi