Bu botları çok seveceksiniz! Twitter’da kullanabileceğiniz kullanışlı 5 bot

Sosyal medyada faaliyet gösteren çok sayıda bot var. Sosyal medya botu denilince akla ilk gelen adres ise Twitter. Adları hayli kötüye çıksa da Twitter’da işinize hayli yarayabilecek botlar da var. İşte Twitter’da kullanabileceğiniz 5 bot hesabı.

Bu botları çok seveceksiniz! Twitter’da kullanabileceğiniz kullanışlı 5 bot

İLDEN DİRİNİ - Sosyal medyada faaliyet gösteren çok sayıda bot var. Sosyal medya botu denilince akla ilk gelen adres ise Twitter. Adları hayli kötüye çıksa da Twitter’da işinize hayli yarayabilecek botlar da var. İşte Twitter’da kullanabileceğiniz 5 bot hesabı.

Sosyal medyada bot ne demek?

Öncelikle “Sosyal medya botu nedir?” sorusunun yanıtını verelim. Sosyal medyada kullanılan bot hesapları, bir algoritma tarafından yönetilen hesaplardır. Bu botlar insan müdahalesi olmaksızın içerik üretirler, kullanıcılar ile etkileşime girerler.

Tweet dizilerini sizin için tek sayfada toplasın: Thread Reader

Twitter’daki karakter sınırlaması nedeniyle birçok kullanıcı fikirlerini birbirine eklenmiş tweet dizileri ile anlatmayı tercih ediyor. “Flood”, “Tweet dizisi” veya “bilgi seli” olarak adlandırılan tweet dizilerini okumak zaman zaman sıkıntılı olabiliyor. Aradığınız herhangi bir konuda atılan thread'e ulaşmanız ise "Thread Reader" ile daha kolay hale geldi.

Bu botları çok seveceksiniz! Twitter’da kullanabileceğiniz kullanışlı 5 bot - Resim : 1

Thread Reader botu nasıl kullanılır?

Thread Reader botunu kullanmak hayli kolay. Okumak istediğiniz tweet dizisini başlatan tweete yanıt olarak “@threadreaderapp unroll” yazmanız yeterli. Bot sizin için tweetleri tek bir sayfaya getirip, size sayfanın linkini yolluyor.

İstediğiniz tweeti, istediğiniz zaman size hatırlatsın: Remind me tweets

Twitter insanların kendilerine veya başkalarına sözler verdiği, zaman zaman boyunu aşan sözler sarf ettiği platformlardan. Siz de bu sözlerin vadesi dolduğunda otomatik olarak anımsatılmasını isteyenlerdenseniz “Remind me tweets” botu tam size göre. Gazeteciler için de hayli kullanışlı bir bot olan Remind Me Tweets botunu kullanmak hayli basit.

Bu botları çok seveceksiniz! Twitter’da kullanabileceğiniz kullanışlı 5 bot - Resim : 2

Remind Me Tweets botu nasıl kullanılır?

Kendisini dost bir hatırlatma botu olarak tanıtan Remind Me Tweets botunu kullanmak için hatırlatılmasını istediğiniz tweette @remindmetweets’i mentionlayarak, hatırlatma zamanını yazmanız yeterli. Remind Me Tweets zamanı geldiğinde size tweetin ekran görüntüsü ile birlikte bir anımsatma mesajı yollayacaktır.

Örneğin "@remindmetweets in 5 days"

Bu botları çok seveceksiniz! Twitter’da kullanabileceğiniz kullanışlı 5 bot - Resim : 3

Twitter videolarını sizin için indirsin: Video Downloader Bot

Video Downloader Bot, tweetle birlikte atılan videoları indirmenize yarayan Twitter botlarından. Video Downloader Bot’u da diğer botlarla benzer bir mantıkla çalışıyor.

Video Downloader Bot ile tweet videoları nasıl indirilir?

Video Downloader Bot’u kullanmak da diğer botları kullanmaya benziyor. Video Downloader Bot ile tweet videosu indirmek için indirmeyi istediğiniz videoyu içeren tweete yanıt olarak @DownloaderBot’u mentionlamanız yeterli. Video Downloader Bot, tweetteki videoyu indirebileceğiniz linki size saniyeler içinde yanıt olarak gönderiyor.

Bu botları çok seveceksiniz! Twitter’da kullanabileceğiniz kullanışlı 5 bot - Resim : 4

Kim yıldızları sevmez ki? Sizin için yıldızları tweetlesin: Tiny Star Field

Twitter’ı çoğunlukla haber okumak, bilgi paylaşmak yorum yapmak için kullanılsa da sosyal medyada eğlencenin de adresi. Katie Rose Pipkin tarafından yayınlanan botu Tiny Star Field, tweet'leri göksel pencerelere dönüştürmek için unicode kullanıyor ve ekranınızın içinden yıldızlara küçük bir portal oluşturuyor. Tiny Star Field'ı buradan takip edebilirsiniz.

Bu botları çok seveceksiniz! Twitter’da kullanabileceğiniz kullanışlı 5 bot - Resim : 5

Harika, rahatlatıcı manzaralar için: soft landscapes

“soft landscapes” 6 saatte bir yumuşak renk tonları ile oluşturulmuş manzara grafikleri ile twitter timeline’nınızı renklendiren bir bot. George Buckenham’ın sanat botu, kaybolabileceğiniz seyrek, hareketli manzaraları algoritmalar aracılığı ile yaratıyor. Soft Landscapes'i buradan takip edebilirsiniz.

Bu botları çok seveceksiniz! Twitter’da kullanabileceğiniz kullanışlı 5 bot - Resim : 6

Etiketler
Twitter