RTÜK üyesi Taşçı'dan, Halkbank yönetimine atanan Şahin'e: Görevi kabul etme

"Kime, ne kredisi verileceğini kararlaştırmak RTÜK Başkanının işleri arasında olmamalı, olamaz. Şahin’in bu görevi kendisine tevdi edenlere teşekkür edip, affını istemesinin uygun olacağını düşünüyorum."

RTÜK üyesi Taşçı'dan, Halkbank yönetimine atanan Şahin'e: Görevi kabul etme

AKP GEnel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetim kurulunda görevlendirilmesinin ardından Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine de RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin seçildi.

Yapılan görevlendirme ile ilgili tartışmalar sürerken, RTÜK Üyesi İlhan Taşçı'dan Halkbank yönetimine atanan Ebubekir Şahin'e 'Görevi kabul etme' çağrısı geldi.

"KAMU VİCDANI AÇISINDAN SORUNLU"

CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine sçeilen İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk Bankasına da atandı. Üyeler, RTÜK’ün görev alanıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda görev alamazlar. Halkbank’ın RTÜK ile ilgisi olmaması nedeniyle bu atama yasaya aykırı değil. Ancak kamu vicdanı açısından sorunlu ve yaralayıcı bir tablo oluştu." dedi.

RTÜK üyesi Taşçı'dan, Halkbank yönetimine atanan Şahin'e: Görevi kabul etme - Resim : 1

"TEŞEKKÜR EDİP AFFINI İSTEMELİ"

RTÜK Başkanı'nın Halkbank yönetimine atanması önünde yasal bir engel olmadığını ancak kamu vicdanı açıından sorunlu olduğunu belirten Taşçı, Halkbank yönetimine atanan Ebubekir Şahin'in görevi kabul etmemesinin doğru olacağını belirtti.

Taşçı'nın Şahin'e ynelik çağrısı şöyle:

Bir kamu görevlisinin birden fazla yerde görev yapması ve oradan gelir elde etmesi doğru değildir. RTÜK Başkanlığının part time yapılacak bir iş olmadığını başta Sayın Ebubekir Şahin’in kendisinin ve onu bu göreve getirenlerin biliyor olmaları gerekir.,

RTÜK Başkanından beklenti, görevini layıkıyla, tarafsız ve bağımsız yapmasıdır. Kime, ne kredisi verileceğini kararlaştırmak RTÜK Başkanının işleri arasında olmamalı, olamaz. Şahin’in bu görevi kendisine tevdi edenlere teşekkür edip, affını istemesinin uygun olacağını düşünüyorum.

Etiketler
Erdoğan'ın tepki çeken atamaları Halkbank Kredi RTÜK