Ekonomist Mustafa Sönmez hakkında Erdoğan'a hakaret davası

Ekonomist Mustafa Sönmez’e 2015 ve 2016 yılında attığı Twitler gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan dava açıldı. Sönmez, “Savcının ifadeye bile çağırmadan” dava açtığını belirtti.

Ekonomist Mustafa Sönmez hakkında Erdoğan'a hakaret davası

Ekonomist Mustafa Sönmez’e, 2015 ve 2016 yılındaki Twitter paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan dava açıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’nun hazırladığı iddianamede, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “mağdur” sıfatıyla yer aldı.

İddianamede Sönmez’in 31 Ekim 2015 tarihindeki “Son İŞİD operasyonları, kaçak sarayın cinnetine, devletin içinden bazı itirazlar olduğunu gösteriyor. Bu diktatör müsveddesini kuşatmak demek” ile 13 Ekim 2015 tarihindeki “Diktatör değil, bir hırsızlar çetesi reisi ve kaçınılmaz sonu yaklaştıkça çıldırıyor ama boşuna” ifadelerinin yer aldığı paylaşımlara yer verildi.

2016 YILINDAKİ PAYLAŞIM

Sönmez’in 30 Mart 2016 tarihindeki “Reza Bey tek başına yargılanmayacak: Ona bu imkanı sağlayan Halkbank, Erdoğan hükümeti, hepsi sanık yapılacak. Reza, ‘Ben tek başıma yapmadım’ der” ifadelerini kullandığı paylaşımı da iddianameye konuldu.

İFADEYE ÇAĞIRMADAN DAVA AÇMIŞLAR

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sönmez, “Alıştığım ve sayısını tutmaktan yıldığım dava tebligatlardan biri daha geldi. Savcı ifadeye bile çağırmadan hakaret davası açmış, Kasım’da gel diyor, gelmezsen zorla getirtirim diye de uyarıyor. Gideriz tabii, mağduru üzmeyelim. Sanırsınız ki bugüne ait tweetlerden. Hayır, 2015-2016’dan bulup buluşturmuşlar. Geçen yıl beraat aldığım davanın gözaltı tutanağını da bulup dosyaya koymuşlar” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Mustafa Sönmez Hakaret Savcı