CHP’li Balbay’dan dikkat çeken Sözcü açıklaması: Dünyaya anlatamazsınız!

CHP 26. Dönem Milletvekili Mustafa Balbay, "Siz bugün FETÖ ile mücadelenizi SÖZCÜ gazetesini FETÖ'cü ilan ederek, Enis Berberoğlu'nu önce FETÖ'den sonra gizli belge açıklamaktan, sonra casusluktan yargılamaya kalkarsanız bunu dünyaya anlatamazsanız" dedi.

CHP’li Balbay’dan dikkat çeken Sözcü açıklaması: Dünyaya anlatamazsınız!

CHP 26. Dönem Milletvekili Mustafa Balbay, katıldığı TV programında SÖZCÜ'ye yönelik algı operasyonu ve gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Balbay, "Siz bugün FETÖ ile mücadelenizi SÖZCÜ gazetesini FETÖ'cü ilan ederek, Enis Berberoğlu'nu önce FETÖ'den sonra gizli belge açıklamaktan, sonra casusluktan yargılamaya kalkarsanız bunu dünyaya anlatamazsanız" dedi.

CHP’li Balbay, Habertürk TV’de katıldığı programda şunları söyledi:

* Gazetecileri askeri casusluk diye nedenini açıklamadığınız, belgesini, bilgisini açıklamadığınız bir suçlamayla suçlayıp da Adana’da 200 kişilik FETÖ operasyonu yaparsanız insanlar inanmaz.

* Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne biz hakim verdik. Türk hakim var orada. Üyesi olduğumuz uluslararası kamuoyu bize inanmaz.

* Siz bugün FETÖ ile mücadelenizi SÖZCÜ gazetesini FETÖ’cü ilan ederek, Enis Berberoğlu’nu önce FETÖ’den sonra gizli belge açıklamaktan, sonra casusluktan yargılamaya kalkarsanız bunu dünyaya anlatamazsınız.

* TÜİK’in şu anda tamamen bir aile ve akraba çevresi tarafından yönetilmesi bile Türkiye’nin şu anda liyakat dışı makamlara insanların gelmesi pek çok cemaati ayrıca heveslendiriyor.

* Pek çok cemaatin kendilerine ayrı bir saha tanındığını çevresine yaydığını görüyorum, kimi bilgiler de alıyorum. Bunları da çok tehlikeli görüyorum.

Etiketler
Kars FETÖ Enis Berberoğlu Milletvekili Mustafa Balbay