Schengen bölgesine seyahat yasağı hakkında yeni gelişme

Avrupa Komisyonu, koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen geçici seyahat yasağının 15 Mayıs’a kadar uzatılması için ülkelere çağrı yaptı.

Schengen bölgesine seyahat yasağı hakkında yeni gelişme

Avrupa Komisyonu yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla üçüncü ülkelerden Schengen bölgesine zorunlu olmayan seyahatlerin kısıtlanması kararını 15 Mayıs’a kadar uzatılması için ülkelere çağrı yaptı.

Avrupa Komisyonu’nun açıklamasında, “Bugün Komisyon Schengen Üye Devletleri ve Schengen ilişkili Devletleri, AB'ye zorunlu olmayan seyahatler üzerindeki geçici kısıtlamayı 15 Mayıs'a kadar uzatmaya davet etti. Üye Devletlerin ve pandemiye maruz kalan diğer ülkelerin deneyimleri, virüsün yayılmasıyla mücadele etmek için uygulanan önlemlerin etkili olması için 30 günden fazla sürdüğünü göstermektedir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre seyahat kısıtlaması Schengen üye devletleri (Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs ve İsviçre dahil olmak üzere), ve Schengen ilişkili 4 devlet (İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre) olmak üzere 30 ülkeyi kapsayacak.

Etiketler
Ağrı Avrupa Komisyonu