Dolar haftaya yükselişle başladı!

Haftaya yükselişle başlayan Dolar/TL 6,78'i gördü.

Dolar haftaya yükselişle başladı!

Koronavirüs salgınında vaka sayısı ve can kaybı dünya genelinde artmaya devam ediyor.

ABD’de günlük can kaybının bin kişi üzerine çıkması ise en kötünün henüz görülmediği endişelerini giderek artırıyor. ABD Başkanı Trump ise salgının dengelenmeye başladığını ve yakın zamanda azalma oluşacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

Piyasalarda ise virüs endişesi ile risk iştahındaki azalma devam ediyor ve geçen hafta petroldeki yükselişin sağladığı sınırlı toparlanma da OPEC+ üyelerin toplantılarının ertelenmesi ile tekrar zayıfladı.

Haftanın ilk işlem gününde dolar, birçok para birimi karşısında değer kazanmaya devam ederken TL karşısında da 6,78’e yükseldi.

Geçen hafta içinde 6,75’e çıkan USD/TRY kuru, bugün de yükselişine devam ediyor ve son saatte 6,78’e çıkarak 31 Ağustos 2018 sonrası en yüksek seviyeyi gördü. Gelişen ülke paralarından bugün günün ilk yarısında Meksika pesosu ve Türk Lirası dolar karşısında en çok düşen para birimleri oldu. Kurda 6,80 seviyesi en yakın psikolojik direnç olarak izleniyor.

Bugün önemli ekonomik veri bulunmazken koronavirüs haberlerinin gelişmeleri izlenecek. Son olarak İngiltere Başbakanı Johnson’ın virüs nedeniyle hastaneye kaldırılması ve durumunun ciddi olduğu haberlerinin ardından özellikle siyasi yetkililerin sağlık durumu yakın merceğe alındı. ABD Başkanı Trump’a ise iki defa yapılan test sonucu negatif çıkmıştı.