Gazeteci Hakan Aygün gözaltına alındı

Gazeteci Hakan Aygün, sosyal medya hesabında yer alan 'Ey İBAN edenler' ifadesi nedeniyle gözaltına alındı.

Gazeteci Hakan Aygün gözaltına alındı

Gazeteci Hakan Aygün hakkında, Erdoğa’ın erdoğan’ın vatandaşlara ‘IBAN’ vererek bağış istemesine ilişkin attığı tweet nedeniyle duyurusunda bulunulmuştu.

Avukat Mustafa Doğan İnal’ın avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen suç duyurusu dilekçesinde, Hakan Aygün’ün 31 Mart’ta sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla “hakaret ve iftira içeren cümleler kurduğu” öne sürüldü.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, Halk TV'de uzun süre yönetici ve programcı olarak görev yapan Hakan Aygün, sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Bodrum'daki teknesinde dün gözaltına alınan Aygün'ün emniyet ifadesinin ardından savcılığa ifade vereceği ve Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi uyarınca sorgulanacağı belirtildi.

Aygün'ün teknesinde üç saat boyunca arama yapıldığı, bilgisayarına el koyulduğu bildirildi.

​'Ey İBAN edenler' paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan Aygün, gözaltına alınması öncesi yine Twitter hesabından bir açıklama yaparak, söz konusu tweet'i yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu savundu.

Aygün, 'ibanlı-imanlı' esprinin de hoşgörü ile karşılanması gerektiğini, dine hakaret olmadığını söyledi.

​Söz konusu paylaşım nedeniyle Aygün hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'Hakaret' suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu.


Etiketler
Gözaltı