Her şey biranda oldu; o ilden şok görüntüler!

Bursa'da Uludağ'a yağan şiddetli yağmur nedeniyle dereler taştı. Sokakları su basarken, vatandaşlar arabalarını kurtarmak için büyük mücadele verdi. 2 restoran da selden büyük hasar görürken bir kamyon sel sularında sürüklendi.

Her şey biranda oldu; o ilden şok görüntüler!

Bursa’da etkili olan sağanak yağış, yolları kapattı, birçok hayvanın telef olmasına neden oldu. Orhaneli yolu üzerindeki Doğancı Barajı yakınlarında sel suları nedeniyle araçlar yolda kaldı. Bir kamyon sel sularında sürüklendi.

Marmara Bölgesi’nde etkisini gösteren sağanak yağış yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Bursa’nın Musatfakemalpaşa İlçesi’ne 18 kilometre uzaklıktaki 800 haneli Taşpınar Köyü’nde oluşan sel nedeniyle evler sular altında kalırken üç koyun ise boğularak telef oldu. Evlerdeki sular itfaiye ekipleri tarafından boşaltıldı.

Bursa’nın Orhaneli yolu üzerindeki Doğancı Barajı yakınlarında sel suları nedeniyle araçlar yolda kaldı. Sel suları bir kamyonu sürüklerken araçlar ise yola devam etmek için suların çekilmesini bekledi.

Mustafakemalpaşa ilçesi Taşpınar köyünde evlerin birçoğu sular altında kalırken, 3 koyun boğularak telef oldu. Orhaneli Yolu’ndaki Doğancı Barajı yakınında araçlar mahsur kalırken, sel suları bir kamyonu sürükledi.

VALİ KÜÇÜK’TEN AÇIKLAMA: ŞU ANA KADAR CAN KAYBI YOK

Yağış nedeniyle bölgede 3 ayrı noktada heyelanlar meydana geldiğini belirten Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Hemen müdahale edildi. AFAD ekipleri, karayolları ekipleri, belediye ekiplerimiz de burada. Yağmur yağmadığı takdirde sabaha kadar yolu açmış olacağız. Şu an can kaybı yok, yaralı yok. Allah beterinden korusun diyorum. Geçmiş olsun. Maddi hasarlar var, gömülen araçlar, kamyonlar var. Bazı köylerimizde tahrip olan birkaç bina var. Köyde mahsur kalan hiç kimse yok. Ulaşılamayan bir köy de yok. Buradaki yağmur, aralıksız uzun süreli yağdı ve şiddetli yağdı. Heyelana ve derenin taşmasına neden oldu. Şu anda hadise budur” ifadelerini kullandı.

Her şey biranda oldu; o ilden şok görüntüler! - Resim : 1

ONLARCA HAYVANI TELEF OLDU

Hayvanları telef olan Ali Kallem adlı vatandaş tepkisini şöyle gösterdi:

“Belediye dere kenarındaki işletmelerden kira alsın, biz burada rezillik çekelim. Her şeyimiz battı. Bu 2 oldu. Biz burada her sene böyle perişan mı olacağız? Birileri para kazansın, halk perişan olsun. Olacak iş mi bu. 100 tane tavuğum kümeste telef oldu. Kümeste hepsi kapalıydı, hepsi telef oldu.”

Yine aşırı yağmurun sele dönüşmesi sonucu bir kamyon sularda sürüklendi.

YOLLAR KAPANDI

Sağanak nedeniyle yaşanan sel sonucu kapanan Bursa-Orhaneli Karayolu’ndaki çalışmalar devam ediyor.

Bursa-Orhaneli Karayolu üzerindeki Gümüştepe mevkiindeki yol ise trafiğe kapatıldı. Jandarma ekipleri, yolun sabaha kadar kapatıldığını belirtirken, ayrıca bölgeye ambulans da sevk edildi.

Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Etiketler
Bursa Şiddet Uludağ