Kaymakamlıktan #KapatGitsin'e yasak

Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrısıyla havuz medyasına karşı başlatılan #KapatGitsin etkinliğine yarın saat 15.00’te Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nda yapılması planlanıyordu.

Kaymakamlıktan #KapatGitsin'e yasak

Etkinliğe dair Birleşik Haziran Hareketi , “Halkın haber alma hakkını gasp edenlere karşı bir kez daha sesimizi yükseltelim!” başlıklı bir çağrı yayımladı. Çağrıda “Türkiye, AKP-MHP eliyle baskın bir seçime giderken medyada tekseslilik hâkim kılınmaya çalışıyor. AKP medyanın yüzde 96’sını kontrol ediyor. Televizyonlar tek bir adayın propaganda araçlarına dönmüş durumda. Referandumda bu ülkenin en az yarısının oy verdiği “Hayır” seçeneği nasıl yok sayıldıysa şimdi de “T A M A M” diyenlerin sesi kısılıyor. Yurttaşlar geçen hafta bu eşitsiz medya düzenini #KapatGitsin diyerek; havuz televizyonlarını ve yandaş kanalları kapatarak protesto etti. Sosyal medya kararmış ekran fotoğraflarıyla aydınlandı. Yükselen tepki sadece Türkiye’de değil dünyada da yankılandı. #Kapat- Gitsin etiketiyle yapılan paylaşımlar on milyonlarca insana ulaştı.

#KapatGitsin demeye devam ediyoruz. Milyonların tercihini yok sayan havuz medyasının yakasını bırakmıyoruz. Medyada teksesliliği protesto etmek için bu kez Beşiktaş Abbasağa Parkı’ndaki şenlikte bir araya geliyoruz. Halkın haber alma hakkını gasp edenlere karşı bir kez daha sesimizi yükseltelim. Abbasağa’da buluşalım!” denildi.

Etkinlik yasaklandı!

‘Kapat Gitsin’ etkinlikleri çerçevesinde Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda cumartesi günü düzenleneceği duyurulan büyük buluşma, etkinliğe saatler kala Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Kararın ardından açıklama yapan Birleşik Haziran Hareketi şu ifadeleri kullandı:

"Bir hafta boyunca İstanbul’un birçok noktasında söz konusu etkinliğin çalışmaları yapılıyordu. Medyanın tek sesliliğine, halkın haber alma hakkının gasp edilmesine karşı bağımsız medyanın buluşacağı, halk kürsüsünün kurulacağı kuracağımız etkinlik bu kararla keyfi biçimde engellendi. Çok değil bir gün önce açıklanan AKP Seçim Beyannamesi’nde yasaklarla mücadele edileceği hamaseti yapılırken bir gün sonra söz konusu buluşmamızın yasaklanması AKP’nin bu konuda ne kadar ‘samimi’ olduğunu gözler önüne sermiştir.

Karanlığa ve çürümüş düzene Tamam diyen milyonlar bu keyfi uygulamalara teslim olmayacak, yasaklara da #Tamam diyecektir."

Etiketler
TAMAM Ağrı Ordu Beşiktaş