CHP'lilerden Dekan Duran'a alkışlı destek

Yarkadaş: “Muharrem İnce’nin ziyaret ettiği Dekan Alaattin Duran’ın görevden alınması, topluma gözdağı vermeyi, İnce’yi ise izole etmeyi amaçlıyor. Bu korku duvarını yıkacağız.”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran’ın görevden uzaklaştırılmasını kınadı. Yarkadaş, Muharrem İnce’nin nezaket ziyaretinde bulunduğu dekanın görevden alınması AKP iktidarının yaşadığı korkunun göstergesidir” dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin kampanyası için maddi destek sağlama etkinliklerinden biri de Kadıköy’de gerçekleştirildi. CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı’nın organize ettiği etkinliğe yüzlerce vatandaş katıldı. Etkinlikte İnce’nin kampanyası için para yatıranlar arasında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve CHP İlçe Başkanı Ali Narin de yer aldı.

“DEVLETİN DEĞİL, MİLLETİN GÜCÜ”

İş Bankası Rıhtım Şubesi önünde para yatırma sırasında bekleyen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise bu sırada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muharrem İnce’nin ‘’devletin değil, milletin gücü” ile seçim kampanyası yürüttüğünü belirten Yarkadaş, “Birileri örtülü ödeneği, devletin uçağını, kamunun gücünü kullanırken, Muharrem İnce ise sırtını milletine yaslıyor. İnce kamu gücüne değil, milletine güveniyor” dedi.

“İNCE’Yİ İZOLE ETMEK İSTİYORLAR”

Banka önünde oluşan yaklaşık iki kilometrelik insan zincirinin, halkın desteğinin en açık göstergesi olduğunu da belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, kamuoyu araştırmalarında yükseldikçe, AKP’nin korkusu da artıyor. Bu yüzden Muharrem İnce’yi izole etmeye ve halkla bağını koparmaya çalışıyorlar. İnce’nin nezaketen ziyaret ettiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Alaattin Duran’ın görevden alınması bunun en açık örneğidir. Dün o ziyarette ben de yer aldım. Okulun bahçesinde öğrencilerin oluşturduğu bir sevgi seli vardı. AKP bunu gördü ve panikledi. Bu görevden alma, topluma gözdağı vermeyi, İnce’yi ise izole etmeyi ve halktan koparmayı amaçlıyor. Bir Dekan, kendisine nezaket ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı adayını okula almayıp da ne yapacaktı? Sayın Duran, bugün yaptığı açıklamada ‘Sayın İnce’yi kabul etmesem, bunu vicdanıma anlatamazdım’ diyor. Herkes şunu bilsin ki; Dekan Duran yalnız değildir. Dekan Duran, AKP’nin örmeye çalıştığı korku duvarını vicdanının sesini dinleyerek yıkmıştır.”

SLOGANLI DESTEK

Yarkadaş’ın açıklamasının ardından, İnce’nin kampanyasına maddi destek sağlamak için gelen yurttaşlar, ellerinde tuttukları TAMAM yazılı bayrakları sallayarak “Dekan Duran yalnız değildir” sloganı attı.

Etiketler
Cerrahpaşa Muharrem İnce