Barcelona'da koronavirüs alarmı!

Tüm dünyada endişe yaratan ve korku salan koronavirüs bir kez daha futbola sıçradı.

Barcelona'da koronavirüs alarmı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın oynanacak Napoli - Barcelona maçı öncesinde İtalya'da koronavirüs alarmı verildi. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Napoli ile karşılaşacak olan Barcelona, İtalya'ya gider gitmez koronavirüs tehdidi sebebiyle önlem amaçlı bir dizi testten geçecek.

Hürriyet'in ESPN'den aktardığı habere göre; Barcelona forması giyen oyuncular, Napoli'ye iner inmez havalimanında muayene edilecekler ve ateşleri ölçülecek. Bu ilk kontrol esnasında ya da maçın ardından ülkeden ayrılırken vücut sıcaklığı anormal seviyede olan futbolcular, ivedilikle en yakın hastaneye kaldırılacak ve tedavi altına alınacaklar.

İtalya'da koronavirüs vakalarının görüldüğü Lombardia bölgesi ile Napoli arasında 789 km bulunuyor.

NAPOLI'DE HENÜZ VİRUS TEHDİDİ YOK

Yetkililer, tehlike bölgesinden karayoluyla yaklaşık 7.5 saatlik mesafede bulunan Napoli'de maçın oynanmasına herhangi bir engel olmadığı görüşünde.

SERIE A'DA MAÇLAR ERTELENDİ

Lombaridya ve Veneto bölgelerindeki bu hafta yapılacak tüm spor etkinliklerinin askıya alınmasıyla bu bölgelerde oynanması planlanan Atalanta-Sassuolo, Hellas Verona-Cagliari ve Inter-Sampdoria maçları ileri bir tarihe ertelenmişti.

Ayrıca İtalya Serie B'de Cumartesi günü oynanması gereken Ascoli - Cremonese maçı da koronavirüs tehdidi nedeniyle ertelenmişti.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Sivil Savunma Direktörü Angelo Borrelli, dün yaptığı basın toplantısında şu ana kadar Kovid-19 salgınının İtalya'da toplam 79 kişide görüldüğünü, bunlardan 2'sinin yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin Roma'da taburcu edildiğini, 76'sının durumunun ise pozitif olduğunu bildirmişti.

Etiketler
Koronavirüs Barcelona Futbol