Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Oran'dan 'Arap sermayeli proje' iddiaları hakkında açıklama

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Oran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çeşme'deki Arap sermayeli yapılaşma projesi hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü duyurdu.

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Oran'dan 'Arap sermayeli proje' iddiaları hakkında açıklama

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Oran, gündeme bomba gibi düşen Çeşme Alaçatı ve Urla Zeytineli'ne yönelik Arap sermayeli bir firma tarafından büyük yapılaşma projesi hazırlandığı iddialarıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Sayın turizm bakanımızla az önce yaptığım telefon görüşmesinde sosyal medyada dolaşmakta olan projenin hiçbir şekilde turizim bakanlığı projesi olmadığını ayrıca Bakanlığımızın projeleri içinde bir kanal açma düşüncesinin de bulunmadığını ve yapılacak projelerde Çeşme belediyesi ile istişare halinde olacaklarını sevinerek öğrendim. Acele kamulaştırmalarla ilgili süreçlerin de takipçisi olacağım. Çeşme ailemin ve kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi.

Çeşme Alaçatı ve Urla Zeytineli'nde 511 taşınmazın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca acele kamulaştırılması, ardından bu bölgede Arap sermayeli büyük bir şirket tarafından yapılaşma projesi hazırlandığının ortaya çıkması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Etiketler
Çeşme Mehmet Nuri Ersoy Turizm Mehmet Ersoy