Sevilay Yılman'dan deprem yazısı: Umarım devlet bu kez...

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Elazığ depremine ilişkin bir yazı kaleme alarak müteahhitleri eleştirdi.

Sevilay Yılman'dan deprem yazısı: Umarım devlet bu kez...

Sevilay Yılman, bugünkü "Deprem değil, sahtekar müteahhitler öldürüyor!" başlıklı yazısında, “İnsanları öldürenin deprem değil, paragöz sahtekar müteahhitler ve onlara göz yuman yerel yönetimden sorumlu kişiler olduğuna vurgu yapmak istiyorum!” dedi.

İşte Yılman'ın yazısı

Geçtiğimiz hafta önceden planlanmış bir seyahat dolayısıyla yurt dışındaydım.

Dolayısıyla yazılarıma da bu kısa tatil için ara vermiştim.

Döndüğümde yazmayı planladığım konum da belliydi.

Yoğun turist alan Avrupa’nın en kalabalık şehirlerinden olan Londra’nın trafik başta olmak üzere şehircilik anlayışıyla ilgili aldığım ilgi çekici notlarımı paylaşacaktım.

Ancak düşündüğüm olamadı.

Çünkü ben dönmeden bir gün önce Elazığ ve Malatya’yı etkileyen 6.8’lik deprem yaşandı.

Haberi alır almaz 17 Ağustos’ta Marmara’da yaşanan depremin korkusu ile ailesi ile birlikte Malatya’ya, memleketimize göç eden ağabeyim ve ailesini aradım.

Ve şans işte… Ulaşabildim de sarsıntının üzerinden bir iki dakika geçmesine rağmen.

İyi olduklarını öğrendim ama 17 Ağustos’u aratmayacak bir sarsıntı yaşadıklarını ağlayarak ve korkuyla anlattıkları o anda da… Merkezi Elazığ olan depremin komşu şehirde neler yapmış olabileceğini tahmin ettim.

Nitekim öyle de oldu.

Dipten gelen 6.8’lik dalga Elazığ’ın merkezinde ve çevre ilçelerinde büyük hasara neden oldu.

Dün yazıya oturmadan evvel baktığım son bilançoya göre ölenlerin sayısı 38, yaralananların sayısı ise 1607’ye ulaşmıştı.

Enkazdan 45 vatandaşımızın sağ çıkarılmış olması ise büyük mucize…

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da geçmiş olsun diliyorum.

Ve geçmiş depremlerde olduğu gibi bir kez daha; “İnsanları öldürenin deprem değil, paragöz sahtekar müteahhitler ve onlara göz yuman yerel yönetimden sorumlu kişiler olduğuna vurgu yapmak istiyorum!”

Sırf bunun ispatını koymak için de altta gördüğünüz fotoğrafı dikkatinize sunuyorum.

Sevilay Yılman'dan deprem yazısı: Umarım devlet bu kez... - Resim : 1

Elazığ’da da tıpkı daha evvel Yalova, Gölcük, Sakarya ve İstanbul’da yaşanılan depremde olduğu gibi öldürenin çok şiddetli de olsa depremin değil, çürük binaları yapan müteahhitler olduğunu bir kez daha gözler önüne sermek istiyorum.

Aynı bölgede hatta yan yana, bitişik binaların içerisinde sadece birinin çökmüş olmasının başka türlü bir izahatı olamaz herhalde…

Umarım devlet bu kez çürük binaların sorumlusu o açgözlü müteahhitler ve sorumlusu olan yerel yöneticiler hakkında gereken hukuki işlemi başlatır.

Ve sonlandırır.

Çünkü bizim ülkemizde genellikle başlar bu sahtekarlar hakkında tahkikatlar ama sonu ya gelmez ya da toplumun beklediği gibi olmaz.

Rica ediyoruz…

En azından bu defa… Açgözlülükleri yüzünden onlarca masum insanın hayatına son verilenlerin tamamıyla ilgili göstermelik değil, hakikatli bir yaptırım uygulansın.

Hiç değilse bundan sonra yapılacak binalar açgözlü sahtekarların değil, önceliği insan hayatı olanların elinden inşa edilsin.

Biz bu çürük binalara mahkumuz bari geleceğimizi emanet edecek nesillerimiz olmasın…

Etiketler
Elazığ Habertürk Hitler Sevilay Yılman