Cumhuriyet gazetesi muhabirinin de basın kartı iptal edildi!

BirGün ve Evrensel gazetesi çalışanlarının ardından Cumhuriyet gazetesi eğitim muhabiri Ozan Çepni’nin de basın kartı iptal edildi.

Cumhuriyet gazetesi muhabirinin de basın kartı iptal edildi!

BirGün ve Evrensel gazetesi çalışanlarının ardından Cumhuriyet gazetesi eğitim muhabiri Ozan Çepni’nin de basın kartı iptal edildi.

Başkanlık sistemine geçişle Basın Kartları Komisyonu’nun Cumhurbaşkanlığı’na bağlanması ardından muhalif gazetecilerin ‘basın kartları’ birer birer iptal ediliyor.

BirGün ve Evrensel gazetesi çalışanlarının basın kartlarının iptal edilmesinin ardından Cumhuriyet gazetesi eğitim muhabiri Ozan Çepni’nin de basın kartı iptal edildi.

Cumhuriyet’in ulaştığı İletişim Başkanlığı kaynakları değerlendirme sürecinin uzatılmasına ilişkin “Genel değerlendirmenin yanı sıra güvenlik soruşturması ve arşiv taraması yapılıyor” ifadeleri ile gazetecilere yönelik işlemi aktardı.

GEREKÇE YOK

Cumhuriyet'in aktardığına göre, Ocak 2020 itibariyle basın kartı değişim sürecinin tamamlandığını belirten İletişim Başkanlığı, henüz kartlarını yenilemediği bütün gazetecilerin kullanıma devam ettikleri sarı basın kartlarını iptal kararı verdi.

İletişim Başkanlığı’ndan konuya ilişkin gazetecilere herhangi bir gerekçe sunulmaması dikkati çekti.

Cumhuriyet’in ulaştığı İletişim Başkanlığı kaynakları, “Yeni kartların dağıtım süreci tamamlandı. Sistemde ikilik yarattığı için eski sarı basın kartlarının tamamı iptal edildi. Herhangi bir komisyon kararı yok. Bu sizin kazanılmış hakkınız ancak bizim de yapabileceğimiz bir şey yok. Talimat bu yönde” bilgisi verdi. Son iki gün içinde İletişim Başkanlığı Basın Kartı Birimi’ni arayarak bilgi almak isteyen gazetecilere ise “başvurunuz devam ediyor” yanıtı dışında herhangi bir bilgi verilmedi.

Kartların yenilenmesi için sürecin tamamlanması gerektiği belirtilirken, kartların iptali ile ortaya çıkabilecek sorunlara ilişkin ise herhangi bir ara formül düşünülmediği aktarıldı. İletişim Başkanlığı bir yılı aşkın süredir devam eden değerlendirme sürecinin ne zaman tamamlanacağına ilişkin de bir açıklama yapmadı.

Etiketler
Sarı basın kartı Birgün Cumhuriyet Gazetesi