İzmir'de CHP ve AKP’yi buluşturan açılış

Bornova Çevreyolu’ndaki Viyadük altında kurulan Yeni Özkanlar Pazaryeri'nin açılışı CHP ve AKP’yi buluşturdu.

İzmir'de CHP ve AKP’yi buluşturan açılış

Yaklaşık 2 yıl önce Danıştay kararıyla kapatılan Özkanlar Pazaryeri’nin yeni yerindeki açılışı coşkulu bir törenle gerçekleşti.

İzmir'de 2009 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından Bayraklı sınırları içerisinde kalan Özkanlar Pazaryeri, 2017 yılında pazarın kurulduğu sokaklarda ikamet eden mahalle sakinlerinin talebi üzerine kapatılmış ancak yerine yeni bir pazar açılmamıştı. Bu durum pazarda tezgah açan esnaf ile alışverişini yapan vatandaşların tepkisine neden oluyordu. Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrası sağlanan anlaşmanın ardından Bornova Belediyesi bir protokol imzalayarak pazaryerini tekrar halkın hizmetine sundu.

Bornova Çevreyolu’ndaki Viyadük altında bulunan Yeni Özkanlar Pazaryeri’nin açılış törenine; Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bornova Kaymakam Fatih Genel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Pazarcılar Derneği Başkanı Hamdin Erişen, çeşitli STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ayrıca açılış töreni öncesinde, alanda bulunan dev LED ekranda, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un göreve geldiğinden bu yana gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili kısa bir video gösterimi yapıldı.

HAFTADA 4 GÜN FARKLI TEMALI PAZAR

Haftada 4 gün aktif olacak Pazar, her gün ayrı bir temayla vatandaşlara hizmet verecek. Salı Günü kadın üreticilerin ürettiği ürünler satışa sunulacak. Perşembe günü tekstil ürünleri sergilenecek. Cumartesi Günü sebze meyve satışı yapılacak. Pazartesi Günü ise ikinci el otomobil satışı yapılacak. Her ayın son Pazar günü de antika pazarı olacak. Bu Pazar da antika eşyaların yanı sıra antika otomobiller sergilenecek.

“BELEDİYELERİN İŞİDİR DEMEDİK”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Özkanlar Pazar Yeri açılışı bu bölgede ve Bayraklı’da yaşayan hemşerilerimiz için hayırlı uğurlu olsun. İki yıl oldu, 1 Ocak 2018 de bir dava vesilesiyle pazar yerinin kapatılmasına karar verildi. Biz ‘bu belediyenin işidir’ demedik. Bu ilin vekili olarak, ‘iktidarın bir temsilcisi olarak yapmamız gereken işler olmalı’ dedik. Pazarcılarımız ile 2 yılda çoğu kez bir araya geldik. Özkanlar Pazaryerinin verimli olması ve gelir seviyesi yüksek olan vatandaşlarımızın olması amacıyla pazarcılarımız için burası çok önemliydi. 2 sene zarfında bu mücadelelerinden vazgeçmeyen pazarcı kardeşlerimi kutluyorum. Çözüm noktasında birçok adım atılmasına rağmen bu konuda 31 Mart’tan sonra Bornova Belediye Başkanımızın yapıcı tavrından dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“BU İKİ GÜN BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Dağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dün milli arabamızın tanıtımını gerçekleştirdik. Tüm tasarımı bize ait olan yerli otomobilimizi inşallah 2022’nin ikinci döneminde seri üretime geçireceğiz. Bu günde Özkanlar Pazar Yerini açıyoruz. Bu iki gün benim için çok önemlidir. Özkanlar pazar yeri bir markadır herkese hayırlı uğurlu olsun.”

BORNOVA’YA 2020’DE 3 PAZAR YERİ DAHA

Yeni pazaryerlerinin müjdesini veren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “İki yıldır mağdur olan pazarcılarımızı 3 yıl daha mağdur etmemek için bugün pazarımızı açtık. Bu ülkede halkın yüzde 72’si pazarlardan alışveriş yapıyor. Bornova’da 45 mahallede 16 pazar yerimiz var. 2020 yılında Naldöken Kandere ve Altındağ’da yeni pazar yeri açacağız. Bugün, süper marketler ve AVM’ler ülkemizi sardı. AVM’de domates 5 lira ama pazarda 50 çeşit domates var, 2 liradan 4 liraya kadar. Emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ederim” diye konuştu.

HER AYIN SON PAZAR GÜNÜ ANTİKA PAZARI

Pazaryerinin özelliklerinden de bahseden Başkan İduğ, şunları söyledi: “Burası 4 gün açık kalacak. Salı günü kadınlarımızın ekonomik özgürlüğü için bu pazar yerinde ürettiklerini yer parası vermeden satacaklar. Perşembe günü Bornova da tekstil isi yapan esnafımızın burada kıyafet satacak. Cumartesi sebze, pazar ise ikinci el otomobil satılacak. Sigorta şirketi ve ekspertiz burada olacak. Bunun yanında Bornova’ya ayın son haftasındaki Pazar günü antika pazaryeri olacak ve klasik otomobiller de burada olacak. 12 bin 219 metre kare bir alanımız oldu. Burada hayır işleri, iftarlar da yapabiliriz. Allah tüm esnafa bereketli isler nasip etsin.”

MUTLU’DAN İDUĞ VE DAĞ’A TEŞEKKÜR

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu da, “Önemli olan bu kente yapılacak hizmet ve katkıyı bir kez daha pekiştirmek. Bu açılışta katkısı olan Belediye Başkanımıza, Kara Yolları Genel Müdürlüğüne ve Hamza Dağ’a teşekkür ederim” dedi. Mutlu, ardından pazarcı esnafına seslenerek yaptıkları işi temiz, düzenli ve çevreye saygılı bir şekilde gerçekleştirmelerini istedi.

Etiketler
İzmir Bornova